İtalya ve İngiltere’nin moda devleri İstanbul’da buluşuyor

Kumaş ve aksesuarda trendleri belirleyen İtalya ile İngiltere’nin önde gelen firmaları İstanbul’da bir araya geliyor....

Kumaş ve aksesuarda trendleri belirleyen İtalya ile İngiltere’nin önde gelen firmaları İstanbul’da bir araya geliyor. 8-10 Mart tarihlerini kapsayan Texbridge Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı’nda yeni ürünler de vitrine çıkıyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, fuarda kumaşta 2013 İlkbahar-Yaz trendlerinin Belçikalı trend ofisiyle oluşturulduğunu ve denim sektöründe 2013 trendlerinin İtalyan trend ofisiyle tasarlandığını belirtti.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Her geçen gün Texbridge Fuarı daha başarılı bir fuar haline geliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye tekstil sektörünü, dünya modasının önemli firmalarıyla bir araya getiren Texbridge, mart ayında kapılarını açıyor. UTİB ve CNR Holding tarafından tertip edilecek fuara 2 milyar dolardan fazla ihracat yapan denim sektörü de dâhil olacak. Belçikalı ünlü trend tahmincisi Niek De Pres ve Denim alanında dünyaca ünlü İtalyan Tasarımcı Umberto Brocchetto burada trend alanları oluşturacak.

Fuarın tanıtım toplantısında söz alan UTİB Başkanı İbrahim Burkay, 2010’da 6,5 milyar dolar tekstil ihracatı yapıldığını aktardı. Ancak bu sene tekstilde Türkiye’nin en güçlü rakipleri olan İtalya ve Almanya’nın ihracatının yüzde 15-20 gerilediğini ifade etti. Türkiye’nin bu dönemde ihracatını 8 milyar dolar seviyelerine getirerek bir rekor kırdığını vurgulayan Burkay, “Şu an üçüncü sırada yer aldığımız Avrupa’da en büyük ihracatçı olacağız. 2012’de 9,5-10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu dönemde piyasaları artırma yoluna giderek Rusya, Ortadoğu, Asya Pasifik ve Afrika’da söz sahibi olmayı planlıyoruz. Bunun için öncelikle bu piyasalarda Türk malı imajını daha da güçlendirmek için atılımlar yapıyoruz. Bu planlarımızı hayata geçirmemizde önemli bir adım.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Texbridge fuarında 2012’de tasarım ve dizayn rüzgarı eseceğini belirten Burkay, şunları kaydetti:

“Dünyanın en önemli dizayn ofisleri İngiltere ve İtalya’da bulunuyor. Türkiye’den tekstilcileri baskı ve desen gibi dizaynlar için bu ülkelere gitmek durumunda kalıyorlardı. Ancak biz 2011’de Texbridge Fuarı’na son 50 senedir modayı başlatıp, trendlerini belirleyen İtalya ve İngiltere’nin en önemli desen stüdyolarını Design Lab bölümünde Türkiye tekstil sektörüne dizaynlarını ortaya koyacaklar.”

8-10 Mart tarihlerini kapsayacak Texbridge’in her geçen gün daha başarılı ve uluslar arası bir fuar haline geldiğini anlatan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Fuara, Fas, Tunus, Portekiz, Moldova, Polonya ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeden alım heyeti ve profesyonel konuk olacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz