İtalya'da heyecan dorukta

18. Dünya Kupası'nın finalinde, 9 Temmuz Pazar günü başkent Berlin'de Fransa ile karşılaşacak olan İtalyanlarda, heyecan dorukta. Teknik direktör Marcello Lippi, Berlin'deki final maçı için, "Birbirine denk iki takım arasında dengeli bir maç olacak" dedi. İtalyanlar, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nı yeniden havaya kaldırabilecekleri anı görebilmeyi düşlüyorlar.

Rakip Fransa'da daha önce İtalya'da top koşturmuş oyuncuların bulunması da ayrı bir heyecan konusu. Yaklaşık 5 bin İtalyan'ın da uçak charter seferleriyle final karşılaşması için Berlin'e gitme hazırlığında olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Lippi, Fransa'nın son maçlardaki performansı iyi olduğunu söyleyerek, "Dünya Kupası'nda çok zorlandıkları ilk 2 maçta iyi bir görüntü sergilemediler. Ama daha sonra kondisyonları düzelmesine Zidane'ın performansının iyileşmesi de eklenince, yola girmeyi başardılar. Elimizden geleni yapacağız. İşi bitirmek zorundayız" dedi.

İtalya-Fransa arasındaki final maçı, bir anlamda FC Juventuslu oyuncuları da karşı karşıya getirecek. Gök mavililerin kadrosunda yer alan Buffon, Zambrotta, Del Piero, Camoranesi ve Cannavaro, Fransa'daki takım arkadaşları Thuram, Vieira ve Trezeguet karşısında mücadele etmek durumunda kalacaklar.

Fransa'nın kadrosunda yer alan yıldızlardan Henry ve Zidane de, daha önceleri FC Juventus'ta top koşturmuş oyuncular olarak final karşılaşmasında, bir zamanlar ekmeğini yedikleri İtalya'yı yere sermek için çaba harcayacaklar.

İtalya'nın Almanya ile yaptığı yarı final karşılaşması sırasında Çizme'de ekran başında olanların sayısı 26 milyon olarak açıklandı. Final karşılaşmasında ise bu sayının da aşılarak tam bir rekor kırılacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

İtalyanlar, kupada şampiyonluk sevincini en son 1982'de yaşamışlardı. O dönemde İspanya'nın başkenti Madrid'de İtalya-Almanya arasındati final maçı, gök mavililerin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.