"İtalya'dan 25 bin ağaç ithal ettik"

Ankara (AA)- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İtalya'dan bu yıl 25 bin ağaç ithal ettiklerini belirterek, "Bunlara verdiğimiz parayla zamanı satın alıyoruz. Bu ağaçları aldığınızda 15-20 yılı satın alıyorsunuz" dedi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle birlikte kent genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Eskişehir yolu başta olmak üzere Çayyolu, Keçiören, Mamak ve Altındağ'a 7-8 metre boylarında pek çok ağaç diktiklerini ifade eden Gökçek, bu ağaçların İtalya'dan ithal edildiğini belirtti. Gökçek, sezon sonuna İtalya'dan satın aldıkları 25 bin ağacı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Gökçek, Türkiye'de gelişmiş ağaç bulmakta güçlük çektikleri için yurt dışından ağaç ithal ettiklerini belirterek, "Bunlara verilen parayla zamanı satın alıyoruz. Bu ağaçları aldığınızda 15-20 yılı satın alıyorsunuz. Halbuki küçük bir ağacın büyütülmesi zor. Mamak'ta Doğukent Caddesi'ne 3 sefer ağaç diktik. Her seferinde
kırdılar, söktüler, tahrip ettiler. Çünkü küçük. Büyük ağaç dikilince 'tutarsa' bitti. Tutmazsa 3 yıl garantisi var. Biz garantili alıyoruz. Söylendiği gibi büyük meblağlar da tutmuyor" dedi.

Başkentte bu yıl yoğun şekilde ağaçlandırma yapacaklarını anlatan Gökçek, ithal edilen ağaçların yanı sıra Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan satın aldıkları 2 milyon ağaç ile çalıyı da toprakla buluşturacaklarını söyledi.