İtalyan Enerji Devi Ile Türkiye Ve Afrika’da Ortak Yatırım Yapacak

Türkiye’de yenilenebilir kaynaklar ile ilgili faaliyetleri bulunan İcon, İtalya’nın önde gelen enerji aktörlerinden Enegienuve ile...

Türkiye’de yenilenebilir kaynaklar ile ilgili faaliyetleri bulunan İcon, İtalya’nın önde gelen enerji aktörlerinden Enegienuve ile güç birliği yaptı. Her iki şirket, 150 milyon Euro’yu bulacak ve Türkiye ile Afrika’da yapılacak ortak yatırım için imzaları attı.

Protokol, Enegienuve Yönetim Kurulu Başkanı Luca Mazzanti ile İcon Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Alkış tarafından parafe edildi.

İcon Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Alkış, protokol ile Avrupa Birliği (AB)’nden Türkiye’ye yenilenebilir enerji alanına önemli bir sermayenin geleceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Erdal Alkış, “Türkiye’nin en önemli sorunu olan mühendislikte çok büyük bir istihdam da yaratacak olan bu protokol ile Türkiye’de güneş enerjisindendaha çok yararlanılacak. Ülkenin en önemli sorununa çare olunacağı gibi Afrika’da yapılacak ihracat ile dış ticarete katkı sunulacak.” dedi. Alkış, şöyle devam etti:

“Enerjide yapılacak olan yatırımlar sadece aydınlatma olmadığını; ısınma ve soğutma giderlerinin de bu şekilde yapılarak enerji giderinin daraltılabileceği hakikatinden yola çıkarak yapacağımız bu yatırımlar ile katkı sunacağız. AB ülkelerinin tamamı gelecek 25 senede enerjisinin yarısından fazlasını yenilenebilir enerjiden elde etmeyi artık yasalar ile belirlemişlerdir. Dünyanın geleceği temiz bir çevre anlayışına bağlı olduğundan bunun en önemli kaynağı ve dayanağı da yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının kullanılmasından geçecektir. Türkiye, AB ye göre çok daha verimli güneş ve rüzgâr enerjisi elde etme potansiyeli bulunmaktadır. Bizler de bunu temin etmeyi amaçlamaktayız.

Gelecek 2-3 ay içinde başlatılacak olan çalışmalar ile yenilenebilir enerjinin maksimum seviyede en uygun maliyetlerle yapılarak üretime başlanacağı gibi Ar-Ge faaliyetleri ile de bölgenin en büyük teknoloji merkezini de oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Reklam
Reklam

Son dönemde çıkan yasalarda yenilenebilir enerjiye verilecek olan teşviklerin ülke için çok önemli bir dönüm noktası olacağı için konunun yetkililer tarafından yeniden ele alınması bu konunun gelişimini etkileyecektir. Bu yatırımların karşısında yetkililer de gerekli değişiklikleri yapacakları konusunda önemli çalışmalar yapılacağını da ümit etmekteyiz. Bu konuda bizlerden istenen her türlü bilgi paylaşımını da seve seve paylaşmayı temenni ederiz.“

Alkış, İtalyan şirket ile ortak yatırımın üretime ve istihdama büyük katkı sunacağını da ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: