İtalyan mutfağının lezzet sırrı! Pesto soslu makarna nasıl yapılır?

Pesto soslu makarna İtalyan mutfağının en lezzetli ve basit tariflerinden biri. Taze fesleğen, zeytinyağı, çam fıstığı, sarımsak ve parmesan peynirinin birleşiminden oluşan bu sos, makarnayı adeta bir lezzet şölenine çeviriyor. Üstelik, hem pratikliği hem de zengin aromasıyla vaktiniz yokken hızlıca hazırlanabilecek ideal bir yemek. Eğer mutfakta çok zaman geçirmeden sağlıklı ve nefis bir öğün hazırlamak istiyorsanız pesto soslu makarna tam size göre! Tarif ve malzemeler için içeriğe geçelim.

Kremalı ya da domatesli soslardan farklı olarak hafif ve sağlıklı alternatifler arayanlar için de ideal bir tercih olan pesto sosunu ister öğle yemeğinde çabuk bir atıştırmalık olarak ister akşam yemeğinde şık bir tabak sunumu için tercih edebilirsiniz. Ayrıca pesto soslu makarnanın en güzel yanı, hazırlık süresinin çok kısa olması ve her damak zevkine uygun hale getirilebilmesi. Sadece birkaç malzeme ile restoran kalitesinde bir pesto soslu makarna yapmak için aşağı kaydırmaya devam edin!

Pesto soslu makarna malzeme listesi


  • 1 paket makarna (tercihen penne ya da spagetti)
  • Pesto sos (hazır alabilir ya da evde taze fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, çam fıstığı
  • 1 su bardağı krema (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzerine eklemek için parmesan peyniri

Pesto soslu makarna nasıl yapılır?


  • Makarna suyunu kaynatın ve suya bir tutam tuz ekleyin. Makarnayı pakette belirtilen sürede haşlayın. Makarnayı al dente (hafif diri) bırakmanızı tavsiye ederiz.
  • Pesto sosunu kendiniz hazırladıysanız sosu ısıtmak için geniş bir tavaya koyun. Eğer kremalı pesto istiyorsanız, bu aşamada kremayı ekleyip karıştırarak sosu biraz ısıtın. Sosu hazır aldıysanız bu işlemi es geçebilirsiniz.
  • Haşlanmış makarnayı süzüp sosun bulunduğu tavaya ekleyin. Makarnayı sosla güzelce karıştırın ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazır sos kullanıyorsanız tabağa aldığınız makarnanın üzerine sosu istediğiniz oranda eklemeniz yeterli.
  • Üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Pesto soslu makarna yapımı için malzeme önerileri


1. Fesleğen tadından vazgeçemeyenlere: Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Makarna Sosu (190 gr)


İtalya’nın en güzel lezzetlerini evinize getiren Barilla Fesleğenli Pesto, %100 İtalyan fesleğen yaprakları ve Parmigiano Reggiano peyniriyle hazırlanan muhteşem bir sos. Makarnanızın üzerine döküp karıştırarak kolayca servis edebileceğiniz sos, hem makarna hem de et, tavuk ve tostlarınızda kullanarak lezzetli bir öğün hazırlamanın basit bir yolunu sunuyor. Açtıktan sonra buzdolabında saklayıp 5 gün içinde tüketmeyi unutmayın!

Kullanıcılar ne diyor?

Barilla Pesto Genovese kullanıcıları sosun lezzetinden oldukça memnun. Birçok kişi makarna sosu olarak kullanmakla kalmayıp kahvaltılık sandviçlerine bile ekliyor. Pek çok kişi Pesto sosunu her zaman ellerinin altında bulundurduklarını söylüyor.

Ürünü İncele

2. Kalabalık sofralar için ideal: Barilla Penne Rigate Makarna (9x500 gr)


Barilla Penne Rigate, tırtıklı yapısıyla sosu mükemmel şekilde tutan bir makarna. Kalabalık sofraların kurtarıcısı penne makarna, etli, sebzeli, kremalı veya domates bazlı soslarla harika bir uyum sağlıyor. Fırında pişirilecek tariflerde de rahatlıkla kullanılabilir. Hızlı pişme süresi ile aceleniz olduğunda da çabucak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Eğer düşük glisemik indekse sahip olan bir makarna arıyorsanız tam buğdaylı penne makarnayı göz atabilirsiniz.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar Barilla Penne'nin kalitesine bayılıyor. Sosu çok iyi çektiğini belirtenler çoklu paketi sayesinde ekonomik ve pratik bir tercih olduğunu söylüyor. "Bittikçe alıyoruz. Tam buğdaylısı da güzel." diyenler de var.

Ürünü İncele

3. Soslarınızı ipeksi bir dokunuşla tamamlayın: Tikveşli Yemek ve Soslar için %18 Yağlı Krema (200 ml)


Tikveşli krema, yemeklerinize kıvam ve lezzet katmak için ideal. Yoğun kıvamı ile soslarınızı zenginleştirebilir, çorbalara ve yemeklere ekleyerek kremsi bir dokunuş katabilirsiniz. Farklı tarifleriniz için zahmetsizce kullanılabilen bu krema, mutfağınızda vazgeçilmez bir yardımcı olacak.

Kullanıcılar ne diyor?

Tikveşli kremayı kullananlar, ürünün kıvamının tam olması ve yemeklere kattığı lezzetten oldukça memnun. Çeşitli soslar ve yemeklerde kullanıldığında çok iyi sonuçlar verdiğini belirten kullanıcılar, özellikle kremalı soslar yaparken harika bir kıvam elde ettiklerini söylüyor.

Ürünü İncele

4. Uygun fiyatlı lezzet arayanlar için: Komili Riviera Yemeklik Zeytinyağı Teneke (5 lt)


Komili Riviera Zeytinyağı, keskin olmayan tadı ve kokusuyla yemeklerinizde mükemmel bir denge sunuyor. Özellikle zeytinyağının yoğun aroması sizi rahatsız ediyorsa bu ürün tam size göre. Hem sıcak hem de soğuk yemeklerinizde dert etmeden kullanabileceğiniz Riviera zeytinyağı, salatalarınıza ve kızartmalarınıza lezzet katacak. Ayrıca büyük teneke ambalajı sayesinde uzun süre kullanabileceğiniz pratik bir ürün.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, Komili zeytinyağının tadını ve yemeklere kattığı lezzeti öve öve bitiremiyor. Zeytinyağının kokusunu hafif bulan kullanıcılar, uzun süredir kullandıklarını ve memnun olduklarına dair geri dönüşler yapıyorlar. "Hafif ve ağır kokusu yok, tam kıvamında yağ." yorumları da oldukça fazla.

Ürünü İncele

5. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi: Kaytanlar Parmesan Peyniri (250 gr)


Kaytanlar Parmesan Peyniri, İtalyan mutfağının olmazsa olmazlarından. Hem gündelik yemeklerinizde hem de özel tariflerinizde kullanabileceğiniz bu peynir, makarnalardan salatalara kadar birçok yemeğe eşsiz bir aroma katıyor. Soluk sarı rengi ve zengin lezzetiyle yemeklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak parmesan peyniri, elinizin altında bulunması gereken bir ürün.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, parmesan peynirinin zengin tadını ve kalitesini çok beğeniyor. "Ne zamandır aradığım lezzeti buldum sonunda." ve "Hemen makarnayla denedik, efsane." yorumlarıyla yemeklerde ve özellikle makarnalarda harika sonuçlar aldıklarını belirtiyorlar.

Ürünü İncele

6. Ekstra aparatlarla uğraşmak istemeyenler için: Karaca Mutfaksever 22 cm Çelik Makarna ve Mantı Tenceresi


Makarna ya da mantı hazırlarken en büyük sorun genelde süzme işlemi oluyor ama Karaca tencere ile her şey çok daha hızlı! 3,5 litrelik hacminin yanı sıra özel kilitli ve süzgeçli kapağıyla tencereyi eğip, süzme işini zahmetsizce halledebilirsiniz. Yanmaz kaplamalı kulpları da elinizi yakmadan rahatça kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca, 304 kalite paslanmaz çelik gövdesi ve her ocak tipine uyumlu olması da cabası!

Kullanıcılar ne diyor?

Kalitesi ve dayanıklılığını beğenen birçok kişi tencerenin mutfakta tam bir kurtarıcı olduğunu belirtiyor. Özellikle kapağının süzme fonksiyonu sayesinde "Çok pratik ve kaliteli. Artık daha az bulaşık çıkıyor makarna yaparken." diyerek ekstra bir süzgeç kullanmaya gerek kalmadığını söylüyorlar.

Ürünü İncele

7. Yemeklerinizde lezzeti bir üst seviyeye çıkaran: Tefal B55607 Titanyum SimpleCook 30 cm Tava


Titanyum kaplaması ile hem yapışmaz hem de oldukça sağlam olan Tefal tava, mutfağınıza adeta profesyonel bir dokunuş katacak! Thermo-Signal teknolojisi ile tavanızın pişirme için hazır olduğunu anında fark edersiniz, bu sayede her seferinde mükemmel sonuç alırsınız. İndüksiyon hariç her türlü ocakta kullanabileceğiniz tavanın dış ve iç kaplaması ile temizlik işi de çok kolay!

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, tavanın yapışmaz yüzeyinin uzun süreli kullanımda bile aynı performansı sergilediğini vurguluyor. Özellikle omlet ve krep yapımında mükemmel sonuçlar elde ettiklerini belirten kullanıcılar için tavanın temizliğinin basit oluşu da en çok beğendikleri özellikler arasında.

Ürünü İncele

8. Zarif ve dayanıklı: Zwilling 20 cm Paslanmaz Çelik Kevgir


Zwilling’in 20 cm çapındaki paslanmaz çelik süzgeci, mutfakta şıklığı ve pratikliği bir araya getiriyor. Hem süzgeç hem de servis kabı olarak kullanabileceğiniz ürün, 18/10 paslanmaz çelikten üretildiği için uzun yıllar size eşlik edecek. Bulaşık makinesinde de sorunsuzca yıkanabiliyor, bu da mutfaktaki iş yükünü hafifletiyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, Zwilling kevgirin hem kalitesini hem de estetik duruşunu övüyor. Şık bir ürün olarak mutfakta her zaman el altında bulundurduklarını söylüyorlar. Kullanımının rahat olması da kullanıcıların beğenisini topluyor.

Ürünü İncele

9. İncelikte usta: Microplane Premium Classic Paslanmaz Çelik İnce Siyah Rende


Microplane’in ince rendesi, mutfakta rendeleme işine hız kazandırıyor. Paslanmaz çelik bıçakları o kadar keskin ki yiyecekleri ezmeden veya yırtmadan incecik rendelemenizi sağlıyor. Parmesan peyniri gibi sert peynirden narenciyeye kadar her türlü malzemeyi zahmetsizce rendeleyebilirsiniz. Ergonomik Soft-Touch sapı ise uzun süreli kullanımlarda bile elinizi yormuyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar bu rendeyi "elim ayağım" olarak tanımlıyor. "Mikro uçak bıçağı iyi kalitede ve çok keskin." diyen kullanıcılar özellikle keskin bıçakları ve ince rendeleme yeteneği çok beğeniyor. Uzun süre kullanılsa bile ilk günkü gibi performans sergilemesi ise en çok vurgulanan özelliklerden biri.

Ürünü İncele

Enfes makarna tarifleri için kullanabileceğiniz farklı sos çeşitleri


1. Organik lezzet: Jr. Sous Chef Organik Fesleğenli Makarna Sosu (300 gr)


Ege’nin organik tarım uygulamalarıyla yetişen domateslerinin fesleğen ve defne yaprağıyla birleşiminden oluşan sos, makarnalara mükemmel bir tat katıyor. İçinde koruyucu ya da katkı maddesi yok ve tamamen doğal yöntemlerle hazırlanıyor. Jr. Sous Chef, spagetti ya da erişte gibi makarnalarınızda ya da domates bazlı yemeklerinizde kolayca kullanabileceğiniz harika bir sos alternatifi.

Ürünü İncele

2. Sofranıza Balkan rüzgarları estiren: Penguen Lütenitsa Balkan Sosu (300 gr)


Balkan mutfağının vazgeçilmez soslarından biri olan Lütenitsa, közlenmiş biber, patlıcan ve domatesin enfes uyumunu baharatlarla birleştiriyor. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar günün her öğününde kullanabileceğiniz bu sos, ekmeğe sürülebilir veya makarna, köfte ve et yemeklerinde tercih edilebilir. Pratik ve lezzetli ürün, mutfağınıza yepyeni bir tat katacak.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, sosun damakta bıraktığı aromadan vazgeçemediklerini dile getiriyor. "Baharat dengesi gerçekten harika." diyen pek çok kişi sosu sürekli aldıklarını belirtiyorlar.

Ürünü İncele

3. Sağlıklı ve lezzetli: Aspara Gusto Kuşkonmaz Sos (190 gr)


Aspara Gusto Kuşkonmaz Sos, yüksek besin değeriyle sofralarınıza sağlık katarken hafif ve doğal tadıyla da fark yaratıyor. Kremsi yapısıyla salatalardan sandviçlere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir. Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen bu sos, kuşkonmazın kendine has lezzetini ön plana çıkarıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

"Antrikot, makarna ve baget ekmeğinde labne ile denedim. Çok güzel bir tat ve renk kattı. Mutfağıma sağlıklı ve farklı bir alternatif oldu." diyen kullanıcılar, "Soslara meraklıysanız sakın kaçırmayın, ızgaraların yanına çok yakışıyor. Çok lezzetli." yorumunda bulunuyor.

Ürünü İncele

4. Makarna keyfinizi artırın: Tukaş Napoliten Makarna Sosu (360 gr)


Tukaş Napoliten Makarna Sosu, domates ve taze soğanın mükemmel uyumunu sofralarınıza getiriyor. Makarna dışında et ve tavuk yemeklerinde de kullanabileceğiniz bu yoğun kıvamlı sos, pratikliğiyle dikkat çekiyor. Yemeklerinize farklı bir lezzet katacak.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, sosun doğal ve yoğun lezzetini övüyor. "Makarnaya farklı bir lezzet veriyor." diyen kullanıcılar aynı zamanda "Sadece makarna değil, yemeklere de bu sosu kullanıyorum. İçerisinde koruyucu asitler yok." şeklinde yorum yapıyor.

Ürünü İncele

5. Hafif acı ve yoğun lezzet: Barilla Acılı ve Domatesli (Arabbiata) Makarna Sosu (400 gr)


Barilla Arabbiata Makarna Sosu, domatesin acı baharatlarla buluştuğu lezzet dolu bir ürün. Makarna yemekleri için ideal olan sosun zeytinyağıyla zenginleştirilmiş formülü, yemeklere enfes bir tat katıyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, acılı sosun doğal ve dengeli tadını çok beğeniyor. Özellikle makarnalara enfes bir lezzet kattığını belirten kullanıcılar "Çok lezzetli bir sos, hazır olduğu anlaşılmıyor. Yemek yaparken kurtarıcı." şeklindeki yorumların yanında kıvamının mükemmel olduğunu da dile getiriyor.

Ürünü İncele

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

Anahtar Kelimeler: