İtalyan oryantalist ressamlar İstanbul'da

İSTANBUL(ANKA) - İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve TBMM Milli Saraylar, İtalyan oryantalist ressamların eserlerini bir araya getiriyor.

Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda 6 Ekim'de açılacak "Osmanlı Topraklarında İtalyan Oryantalistler" sergisinde, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısından sonra Osmanlı Sarayının ilgisini gören çok sayıdaki İtalyan ressamın eserleri bulunuyor.

Resmettiği yerleri bire bir görüp deneyim kazanmış seyyah sanatçılardan oluşan oryentalist ressamların eserlerinde, İslam kültürünün hakim olduğu topraklar, yerel giysiler ve doğa olayları betimleniyor. Yaklaşık 150 eserden oluşan sergide, Fausto Zonaro, Leonardo De Mango, Amadeo Preziosi, Cesare Biseo, Stefano Ussi gibi tanınmış ressamlarla İtalyan geleneksel resim sanatının temsilcilerinin eserleri yer alıyor.

Reklam
Reklam

Erol Makzume'nin küratörlüğünü üstlendiği sergideki eserler, birçok müze ve özel koleksiyonlardan bir araya getiriliyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili'nin de bulunacağı 6 Ekim saat19.30'daki sergi açılışında, piyanist Marcello Abbado ve viyolonsel sanatçısı Alessandro Farro barok müzik türünde mini-konser verecek. Pazartesi ve Perşembe günleri dışında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergi, 4 Kasım'a kadar açık kalacak.