İtalyan Süs Bitkileri Sektör Temsilcileri İşbirliği İçin Mersin'de

Süs bitkilerinde İtalya’nın öncü bölgesi Sicilya'dan sektör temsilcileri Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma...

Süs bitkilerinde İtalya’nın öncü bölgesi Sicilya'dan sektör temsilcileri Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne iş birliği geliştirme ziyareti gerçekleştirildi.

‘Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’ kapsamında, İtalya'nın Sicilya bölgesi süs bitkileri sektör temsilcilerinden oluşan bir iş heyeti Mersin'de bir dizi ziyarette bulundu.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne yapılan ziyarette bir konuşma yapan İstasyon Müdürü Dr. Davut Keleş, İtalya süs bitkileri sektöründe 150 yıldan fazla faaliyet gösteren firmaları ile yaklaşık 4 milyar Euro’luk ihracat hacmine sahip bir ülke. İtalya'da toplam 25 bin hektarın üzerinde süs bitkisi üretim alanı bulunmakta. Sektörde ticaret kapasitesi ile Hollanda'dan sonra dünyada ikinci sırada yer almakta. Özellikle Sicilya bölgesi iklim şartları ve coğrafi konumu itibari ile Mersin'e büyük benzerlikler göstermekte. Süs bitkileri sektöründe önemli bir yere sahip olan bölge süs bitkileri yetiştiriciliğinde pazar hacmini büyütme hedefleri doğrultusunda ortak yatırımlar ve iş birlikleri arayışıyla ilimizde ziyaretlerini sürdürüyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

İtalya’nın Messina Ticaret Odası Üyesi Dr. Giuseppe Salpietro, “Heyetimiz tarım ve süs bitkileri sektöründen firmalar, kamu kurumları ve dernek temsilcilerinden olmak üzere toplam 13 katılımcıdan oluşmaktadır. 2 günlük program kapsamında süs bitkisi sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan görüşmelerde bilgi alışverişinde bulunduk. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünü ziyaret ederek süs bitkileri sektörü hakkında bilgiler aldık. Özellikle turunçgil konusundaki çalışmalardan son derece etkilendik” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: