İtalyan Turist Çocuğun Tedavisine Devam Ediliyor

Muğla’da ailesiyle birlikte tatil yaptığı sırada geçirdiği sörf kazasında parmakları kopan İtalyan turist çocuğun tedavisine...

Muğla’da ailesiyle birlikte tatil yaptığı sırada geçirdiği sörf kazasında parmakları kopan İtalyan turist çocuğun tedavisine İzmir’de devam ediliyor. Kaza anında ilk müdahalesi kendilerinin yaptığını söyleyen aile, çocuklarının işaret parmağını kendilerinin bulduklarını ancak kopan orta parmağın ise kayıp olduğunu belirttiler.

İzmir El Mikrocerrahi Ortopedi ve Travmatoloji (EMOT) hastanesine ambulans helikopterle getirilen Pablo Fracesko Manara’nın tedavi sürecinin 7 gün daha devam edileceği belirtildi. Türkiye’ye tatil amaçlı 6’ıncı gelişlerinin olduğunu belirten Allessia Marzorati ve Andrea Manara çifti, yaşanılan olay anında gemide olduklarını ve suya atlayarak ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını söylediler. Tatillerini kabusa dönüştüren anı hatırlamak istemediklerini belirten Baba Andrea Manara, “Gemide seyahat ederken sörf tahtası ile oyun oynuyordu bu sırada sörf tahtası ters döndü ve oğlumun çığlıklarını duydum. Bu sırada işaret parmağının koptuğunu orta parmağının ise uç kısmından ise koptuğunu gördüm. İşaret parmağını kendim buldum. Ancak orta parmağındaki küçük kesi meydana geldiği için onu bulamadım. Daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi. Türkiye’yi çok seviyoruz. Duyarlı bir ülke” diye konuşarak Türkçe teşekkürlerini sundu.

Reklam
Reklam

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kemal Özaksel, sağlık durumu hakkında bilgi verdiği küçük çocuğun olası enfeksiyonlara karşı 7 günlük tedavi sürecinin daha olduğunu belirterek, “Pablo buraya geldiği zaman iki parmağı sörf tahtasına sıkışarak kopmuştu. İşaret parmağını buraya 3-4 saat sonra intikal ettikten sonra diktik ancak orta parmağında uç kısmındaki olan kopuk parça denizde kaybolmuş. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. 7 gün süre ile hastanemizde kaldıktan sonra taburcu olacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: