İtalyan yatırımcılar İstanbul'a geliyor

İSTANBUL (İHA) - Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası ile Milano Ticaret Odası işbirliğiyle 27 Haziran'da saat 9.30 da İstiklal Caddesi Tünel'deki Richmond Otel'de Türk ve İtalyan yatırımcılar bir araya geliyor.

12 İtalyan yatırımcı birlikte iş yapacağı Türk ortaklar ile ikili iş görüşmesi yapacak. Milano, Modena, Lombardia bölgelerinden gelecek İtalyan yatırımcılar Türkiye de birlikte ortak yatırım yapacak Türk işadamları ile nasıl bir işbirliği yapacaklarını ele alacaklar. Milano Ticaret Odası'na kayıtlı olan İtalyan şirketlerinin başkanları Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yatırımları bulunan Türk işadamları ile yapacakları ortak yatırımlar için görüşecekler. İtalyan şirketleri Türk ortağını seçtikten sonra Türkiye'de üretim yapacak ve doğrudan ürününü dünyaya pazarlayacak.

Reklam
Reklam

12 şirketten oluşan İtalyan Ticaret Heyeti tarım ve traktör sanayii, gözlük,otomotiv yan sanayii,süt ve süt ürünleri (mozeralla, parmesan peyniri), seramik ve tıbbı malzemeler, inşaat sektörü dallarında yatırım yapmak ve Türk firmaları ile ortaklık için 27 Haziran'da İstanbul'da başlayacak ve 2 gün boyunca yerli işadamları ile görüşecek.

Türkiye'de İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin, 12 İtalyan şirketinden oluşan ticaret heyeti 27 Haziran tarihinde İstanbul'a gelerek 2 gün boyunca Türk firmaları ile görüşeceklerini söyledi. Ayçin ,bu firmaların bir kısmının Türkiye'de mal ürettirmek ,mallarını satmak ve bir kısmının da kendine ortak bulmak istediğini kaydetti.