İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Scarante, Niğde'de

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarente, Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret etti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarente, Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret etti.

Barut, ziyarette Büyükelçi Scarante'nin Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde bulunan Kınık Höyük'te İtalyan arkeolog Lorenzo D'Alfonso'nun iki yıldır devam eden kazı çalışmalarını yerinde görmek için kente geldiğini belirtti.

Türkiye ve İtalya'nın Akdeniz çanağında bulunan iki ülke olduğunu ifade eden Barut, bundan dolayı da insanlarının özelliklerinin birbirine benzediğini ve iyi diyalog kurduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Büyükelçi Scarante de Niğde'ye ilk defa geldiğini, doğal güzellikleri ve arkeolojik özellikleri bakımından güzel bir şehir olduğunu söyledi.

Niğde'nin gelişme ve büyüme açısından önü açık bir şehir olduğunu ifade eden Scanrante, şöyle devam etti:

"İtalya'nın gerek ekonomik, gerekse turistik açıdan bu bölgenin gelişmesi için önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Geçen yıl Türkiye'ye 600 bin İtalyan turist geldi. Turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 18 arttı. Bu büyümenin bir bölümünün buraya aktarılmasını istiyorum. Bölgelerinde etkili olan İtalyan yetkililerle Ankara ve İstanbul'da görüşmelerim olacak. Bu bölgeyle de iletişim kurabilirlerse arkeolojik alanlar gibi ortak projeler hakkında çalışma yapılabilir. Bu sayede bu bölgenin gelişmesine yardımcı olunabilir. Türkiye'deki İtalyan Büyükelçiliği Sayın Valimizin emrindedir. Ne zaman isterse her türlü desteği vermeye hazırız."

Vali Barut, ziyaretin anısına Büyükelçi Scarante'ye plaket verdi.

Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: