İtalya'nın İzmir Konsolosu Bernardini: "Türkiye'nin AB adaylığına dair zaman zamanbeliren soru işaretlerinin endişeye dönüşmemesi lazım"

İZMİR (A.A) - İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, Türkiye'nin AB adaylığına dair zaman zaman beliren soru işaretlerinin aşırı hassasiyetlere

İZMİR (A.A) - İtalya'nın İzmir Konsolosu Igor Di Bernardini, Türkiye'nin AB adaylığına dair zaman zaman beliren soru işaretlerinin aşırı hassasiyetlere dönüşmemesi gerektiğini belirterek, "Bu hassasiyetler endişeye dönüşmemeli. Eğer somut neticeler elde edilecekse "diğerleri bizi nasıl görüyor" gibi bir kaygıya düşmeden, neler yapılması gerekiyorsa bunları yerine getirip, girilen yolda devam edilmesi gerekir" dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından düzenlenen "Dış Politika Sohbetleri" toplantısına konuşmacı olarak katılan Bernardini, Avrupa'nın Türkiye'ye, Türklerin de Avrupa'ya bakış açısına dair düşüncelerini paylaştı.

Reklam
Reklam

Bernardini, Türklerin bir kısmının Türkiye'nin dışarıdan nasıl göründüğüne ilişkin aşırı hassasiyet taşıdığını, ama öte yandan Avrupa'da da Türkler hakkında büyük bilgi eksikliği olduğunu gözlemlediğini anlattı.

Bir ülkeyi dışarıdan tanımanın kolay olmadığına, belli bir süreci gerektirdiğine dikkati çeken Bernardini, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin AB adaylığına dair zaman zaman beliren soru işaretlerinin endişeye dönüşmemesi lazım. Eğer somut neticeler elde edilecekse "diğerleri bizi nasıl görüyor" gibi bir kaygıya düşmeden, neler yapılması gerekiyorsa bunları yerine getirip, girilen yolda devam edilmesi gerekir.

Özellikle AB'nin bakışının değişmesini istiyorsanız, etkin bir iletişim gerekmektedir. AB üyeliği bir amaçtır. Bir son nokta gibi görülebilir, ama aynı zamanda yeni bir başlangıç noktasıdır. Eğer Türkiye AB'ye üye olmayı başarırsa bir adımı gerçekleştirmiş olacaktır. Ama kıtanın birleşimine, ilerlemesine dair daha çok çaba göstermeye devam edecektir. Bu nedenle de özellikle gençlerin, bu ülkenin gelecekteki idari kadrolarını oluşturacak sizlerin, kültürel ve idealler anlamında çalışmanız gerekecektir ve Avrupa'nın Türkiye'ye bakış açısını modifiye edecek nokta da bu olacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: