İtfaicilerin ve Vatandaşların Zor Anları

Elazığ’da sıcaklarla birlikte artan ve peş peşe çıkan yangınlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde ekili alanlar ile bahçelerde başlayan ilk yangında ilçe itfaiyesinin olmaması nedeniyle vatandaşlar kendi imkânları ile yangına müdahale ettiler.

İkinci yangın Elazığ’ın İzzetpaşa Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi üzerinde apartmanların ortak kiler olarak kullandıkları yerde çıktı.

İtfaiye yangına müdahale etmek için kilerin bulunduğu alana girmekte zorluk çekti.

Elazığ’ın Sivrice ilçesi girişinde yol kenarında bulunan buğday tarlalarında başlayan yangın kısa sürede çevredeki meyve bahçelerinde sıçradı.

Reklam
Reklam

İlçe belediyesinde itfaiye aracının bulunmaması üzerine vatandaşlar Elazığ itfaiyesinden ardım istediler.

Elazığ’da itfaiye ekiplerinin gelmesini bekleyen vatandaşlar kendi imkânları ile yangını söndürmek için ağaç dalları ile yangını söndürmeye çalıştılar.

Vatandaşlar Elazığ itfaiyesini telefonla arayarak itfaiyenin geciktiği siteminde bulundular.

BELEDİYE BAŞKANI YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Sivrice belediye başkanı AK Partili Ebubekir Irmak belediyelerinde itfaiye aracı bulunmadığını ve itfaiye aracı için yetkililerden yardım beklediklerini belirterek,” Bu gün üzücü bir olay ile karşı karşıyayız, Sivrice belediyesinin itfaiyesinin olmayışı, vatandaşların yangını kendi imkânları ile söndürmeye çalışmaları halimiz bu ilden yardım istiyoruz.

Biraz sitem olacak ama ben bir an önce Sivrice’nin itfaiyeye kavuşmasını istiyoruz. Bu konularda yetkililerden yardım ve destek bekliyorum” dedi.

Elazığ itfaiye ekipleri yangın alanına geldikten sonra başlattıkları müdahale ile yangını kontrol altına aldılar.

Reklam
Reklam

İkinci yangın Elazığ’ın İzzetpaşa mahallesi Tahir şaşmaz caddesi üzerinde bulunan ve birkaç apartmanın ortaklaşa kullandıkları kilerde çıktı.

Apartmanların bahçe kısmında kiler olarak kullanılan ve içersinde kullanılmayan veya apartman sakinlerinin kullanmadıkları eşyalarının bulunduğu kilerde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

İtfaiyenin yangının bulunduğu alana ulaşmak için uzun uğraşlar verdikten sonra başlattığı müdahale ile yangını kontrol altın aldı.

Her iki yangın ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ve zarar tespit çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: