İtfaiye 8 aydı 45 hayvanı kurtardı

Alanya İtfaiye Müdürlüğü, bu yıl 8 ayda 45 hayvanı kurtardı. İtfaiye geçen yıl da düzenlediği...

Alanya İtfaiye Müdürlüğü, bu yıl 8 ayda 45 hayvanı kurtardı. İtfaiye geçen yıl da düzenlediği operasyonda 24 hayvanı kurtarmıştı.
Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, kurtarma çalışmalarında Türkiye Arama Kurtarma Ekipleri Federasyonu’na bağlı Alanya Doğal Afetler Dayanışma Derneği ve Veteriner Hekimleri Odası’ndan destek aldıklarını söyledi. Hayvanları da kurtarılacak bir canlı olarak gördüklerini belirten Oral, “Özellikle apartman havalandırma boşluklarına düşen kedileri halat merdiven kullanarak kurtarıyoruz. Çatılarda mağdur durumda kalan kedileri kurtarıyoruz. Yine çatılarda ve ağaçlardan düşen yavru kuşları kurtarıp yuvalarına koyuyoruz. Sıkışma, düşme, asansör boşluklarından çıkamayan kuşları kurtardık. En çok zorlandığımız Asmaca köyünde mağaraya düşen ineği kurtarmak oldu. Kepçe çağırarak mağaranın girişini kazıyıp açtıktan sonra ineği halat iplerle çekerek kurtarmıştık. Kanala düşen atı yine güçlükle kurtardığımız hayvan oldu. 1 evde yılan olduğu ihbarını değerlendirerek yaptıkları aramada yılanı bulamadık. Ancak tedbir olarak evi ilaçladık.” dedi.
İtfaiye ekipleri, mahsur kalan hayvanın pozisyonuna göre cihaz kullanarak kedi, kuş, köpek, at, inek gibi her her türlü hayvanı kurtarmak için operasyon yapıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz