İtfaiye Haftası Aksaray’da Kutlanıyor

Her yıl 25-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Belediye...

Her yıl 25-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Belediye Başkanı Nevzat Palta, "İtfaiye personelimizi eğitiyoruz. Soyal tesisli ve donanımlı modern itfaiye binamızı da yaptık. 1,5 trilyon lira değerinde 45 metreye kadar uzanan itfaiye aracımızı halkın hizmetine sunduk." dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, İtfaiye Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının insan hayatı açısından çok büyük önem taşıdığını belirterek, teşkilatı bu nedenle çok modern bir yapıya kavuşturduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Başkan Nevzat Palta, itfaiye teşkilatının yangınlara müdahale ile vatandaşın can ve mal güvenliği konusunda her zaman büyük bir özveri içinde çalıştığını ve görevini titizlikle yerine getirdiğini ifade etti. Palta, “İtfaiye teşkilatımız yangınlara anında müdahale ederek, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için büyük çaba ve gayret göstermektedir.” diye konuştu.

Başkan Nevzat Palta, Aksaray Belediyesi olarak itfaiye teşkilatını her geçen gün daha güçlü hale getirdiklerini belirtti. Başkan Nevzat Palta, şöyle dedi: "Yeni yaptırdığımız modern itfaiye binaları ile devrim niteliğinde bir atılım yaptık. Anadolu’nun, hatta Türkiye’nin en iyi itfaiye binalarından bir tanesi. Her türlü imkân ve konfora sahip. İtfaiye personelimizi eğitiyoruz. Ancak itfaiyecilerimizin daha iyi yetişmesi için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yine Yunus Emre Mahallesi'nde o bölgeye hitap edecek şekilde sosyal tesisli ve donanımlı modern itfaiye binamızı yaptık. Alet çalışır el övünür derler. Dolayısıyla bu itfaiyecilerin başarılı olması için de yeterli aletlerinin olması gerekiyor. Biz geçen yıllarda yine itfaiyemize değişik araç takviyeleri yapmıştık. Ekiplerimizin ihtiyacı olan kesici aletler ve hidrolik jeneratör aldık. Bunlarla bir ekip olarak özellikle kazalarda çok pratik bir şekilde müdahale etme şansı oluyor. İnsan gücüne gerek kalmadan büyük demirleri rahatlıkla kesip parçalayabiliyor. Allah, kaza vermesin ama kaza olduğunda da daha pratik ve daha sağlıklı bir şekilde müdahale etme şansımız olacak. Bu arada, yine itfaiye teşkilatımıza bir öncü araç kazandırmış olduk. Bu öncü aracımızın içinde ekipmanlar da var. Yangına ilk müdahale çok hızlı bir şekilde yapılmış olacak.

Reklam
Reklam

45 METRELİK ÇOK MODERN İTFAİYE ARACIMIZI HİZMETE SUNDUK

Yine geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1,5 trilyon lira değerinde 45 metreye kadar uzanan son derece modern donanıma sahip itfaiye aracımızı, Aksaray halkımızın hizmetine sunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda da itfaiye teşkilatımızı daha da modernleştirmeye devam edeceğiz.

Öte yandan, dediğimiz gibi insanlarımızın hayatı hepimiz için çok önemli. Bu nedenle vatandaşlarımız asılsız ihbarlardan kaçınmalı, ALO 110 İtfaiye Hattı'nı amacı dışında kullanmamalıdır. Özellikle araç sürücüleri itfaiye araçlarına yol vermelidir. Çünkü itfaiyeler mutlaka can ve mal kaybını önlemek için hareket ediyorlardır.

Belediyemiz itfaiye teşkilatı, 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir. İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye teşkilatımızın yeni yıl dönümünü kutluyor, hemşehrilerimize ve milletimize kazasız, yangınsız, esenlik dolu günler diliyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: