İtfaiye Müdürü Albayrak: Yozgat’ta 428 yangına müdahale ettik

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, ilde bu yıl itibariyle meydana gelen 428 yangına itfaiye...

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, ilde bu yıl itibariyle meydana gelen 428 yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.
Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde bir program düzenlendi. Programa Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak ve itfaiye ekibi katıldı.
Programda bir konuşma yapan İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, itfaiye ekibinin günün 24 saatinde her zaman göreve hazır olduğunu kaydetti. Albayrak, "Ülkemizde her yıl 25 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanmak olup, bizde bu haftayı ilimizde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz." dedi.
Yozgat İtfaiye Müdürlüğü'nün 35 personeli ile günün 24 saatinde görev başında olduğunu ifade eden Albayrak, "İtfaiyemizde 2 tane merdivenli araç, 6 tane arozözü, 1 adet kurtarma ve 2 adet de kılavuz olmak üzere toplam 11 aracımızla ilimizdeki yangın ve afetlere müdahale ediyoruz. Tabiî ki ilimizde yangın ve afet olmasını istemiyoruz. Ama maalesef oluyor. Bu tür olası yangınlara ve afetlere müdahale etmek için ekip ve donanım olarak hazır durumdayız." dedi.
Muhtemel yangınlara karşı vatandaşların daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Albayrak, "İstatistiklere baktığımız zaman Yozgat’ta önceki yıllara göre yangınlarda artış söz konusu. İlimizde 2001 - 2005 yılları arasında 570 yangın meydana gelirken, 2006-2011 yılları arasında bu sayı 2 bin 272’ye yükselmiş. Bu yıl itibariyle de Yozgat’ta 428 adet yangın meydana gelmiştir. Bu yangınlardan en fazla zorlandığımız ot ve anız yangınlarıdır. Çünkü aynı anda 3-4 yangına müdahale ettiğimiz durumlar oldu. Vatandaşlarımızdan isteğimiz yangın konusuna karşı daha duyarlı olmalarıdır." diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz de İtfaiye ekiplerinin özverili bir şekilde fedakarca görevlerini yaptığını belirterek, itfaiye çalışanlarının haftasını kutladı. Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Açıkgöz, İtfaiye Müdürü Albayrak ve itfaiye çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz