İtfaiye porsuğu kurtardı

Nevşehir’de nerden geldiği belirlenemeyen sulak yerlerde yaşam alanı bulunan bir porsuk, merkeze bağlı Alacaşar Köyü'nü...

Nevşehir’de nerden geldiği belirlenemeyen sulak yerlerde yaşam alanı bulunan bir porsuk, merkeze bağlı Alacaşar Köyü'nü harekete geçirdi.
Köy yakınlarındaki ormanlık alanda sulama ve yangın havuzu olarak da kullanılan 1.5 metre yüksekliğindeki 50 metre genişliğindeki içi boş havuza düşen porsuk, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kurtarma timinin çalışması ile bulunduğu yerden kurtarılarak doğaya salıverildi.
Alacaşar Köy Muhtarı Tahir Aslan, köydeki içi boş havuza, nerden geldiğini belirleyemedikleri bir porsuğun düştüğünü ve çıkamadığını belirterek, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.
Daha sonra harekete geçen Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama kurtarma ekibi, havuz içine sarkıttığı yakalama aparatı ile Porsuğu, içi boş havuzdaki köşesinden büyük bir ustalıkla alarak, doğaya salıverdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz