İtfaiye Sertifikası Alacaklar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi Belediyesi'nde yangın eğitimi tatbikatı gerçekleştirildi.Karaağaç Belediyesi önünde düzenlenen tatbikata 11...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi Belediyesi'nde yangın eğitimi tatbikatı gerçekleştirildi.

Karaağaç Belediyesi önünde düzenlenen tatbikata 11 kursiyer katıldı. Tatbikata Karaağaç Belediyesi İtfaiye Amiri Durmuş Özay ile Özel Meslek Akademi Merkezi Çerkezköy Şubesi’nden Latif Karayiğit katıldı. İmzalanan protokol ile teorik olarak 20 saatlik bir eğitim alan kursiyerler pratik olarak bu tatbikatı uygulayarak, temel ve uzman itfaiyeci sertifikası almaya hak kazandılar.

Yangın eğitimi uygulamasının Çerkezköy’de bir ilk olduğunu belirten öğretim Görevlisi Latif Karayiğit,”İş sağlığı ve güvenliği kapsamında A, B, C sınıfı yangınlarda bu sertifikayı alan kursiyerler bu yangınlara doğrudan müdahale edebilecek yetkinliğe erişmiş olacaklar. Karaağaç Belediyesi ile uyguladığımız bu çalışma Çerkezköy’de bir ilk niteliğindedir.” Dedi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında 2 ayrı kategori belirlediklerini belirten Karayiğit, “Yangın eğitimi programı 20 saatlik bir uygulama. Bunun dışında 40 saatlik bir uygulamaya tabi olan itfaiyecilik kursumuz da halen devam ediyor. Bu program da yine teorik olarak alınacak eğitimler sonucunda fiili bir tatbikat uygulanacak. Teorik uygulamalarımızı merkezimizde gerçekleştiriyoruz.” Bilgisini verdi.

Türkiye’de itfaiyecilerin büyük çoğunluğunun bu sertifikalara sahip olmadığını ifade eden Karayiğit, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl çıkacak kanunla bu sertifikalara sahip olmayanların mevcut görevlerini sürdürme imkânı ortadan kalkacak. Bu mesleği yapmak isteyenler de bu eğitimlerden geçmek zorunda. Bizler hem bu işi yapmak isteyenleri ve halen bu göreve devam edip sertifika sahibi olmayanları uyarıyoruz.”

Tatbikat eğitiminde çeşitli firmalardan gelen 11 İş Sağılığı ve Görevlisi fiili olarak yangın söndürdü. Böyle bir sertifikanın hayatın her alanında kendilerine yardımcı olacağını belirten kursiyerler “Aldığımız eğitim bize sadece görev yaptığımız iş yerlerinde değil evimizde, arabamızda kısacası hayatımızı her alanında oluşabilecek acil durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini öğretti. Bizlere bu sertifikayı almamızda aracı olan Karaağaç Belediyesi’ne ve Mesleki Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştular.

Reklam
Reklam

Karaağaç Belediyesi önünde gerçekleştirilen tatbikat eğitiminde Amerika’da üretilen ve yüzde 1 bir oranında suyla karıştırıldığında yangını soğutarak söndüren “Fire İce” yangın tüpü ilk kez denedi. Çevreye ve insana zararsız olan yangın tüpü ile özellikle A sınıfı içerisinde yer alan katı yangınlara daha etkin ve kontrollü müdahale edilmesi öngörülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: