İtfaiye teşkilatına yeni katılan 20 itfaiyeciye ilk yardım kursu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde itfaiye teşkilatına yeni katılan 20 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. İnegöl Belediyesi...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde itfaiye teşkilatına yeni katılan 20 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. İnegöl Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayan itfaiye erlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İtfaiye Müdürlüğü eğitim salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, sertifikalarını alan itfaiye erlerine başarılar diledi.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise bazı kaza ve yangınlarda olası bir yaralanma durumunda olay yerine 112 Acil Servis ekiplerinden önce itfaiyecilerin gittiğini belirterek, itfaiye erlerinin ilk yardım konusunda bilgi ve donanıma sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

İlk yardım kursunun İnegöl Belediyesi bünyesine yeni katılan 20 itfaiye erine yönelik gerçekleştirildiğini belirten Şen, eğitimlerin 2 ay süre ile toplam 96 saat sürdüğünü belirtti.

İlk yardım eğitiminin İnegöl Devlet Hastanesi personelinin katkısıyla verildiğini kaydeden Şen, “Amacımız, trafik kazalarında, doğal afetlerde olası ilk yardım olaylarına daha etkin bir şekilde müdahale edebilmektir.” dedi.

Konuşmaların ardından itfaiye erlerine sertifikaları takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: