İtfaiye Yeni Tesislerle Daha Da Güçleniyor

İtfaiye teşkilatını ekip ve ekipman yönünden güçlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi, Mudanya ve...

İtfaiye teşkilatını ekip ve ekipman yönünden güçlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşevler Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel itfaiye binalarının ardından bir itfaiye binası da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırıyor. Temeli atılan itfaiye binası sayesinde hem DOSAB içindeki endüstriyel yangınlara, hem de çevredeki olaylara anında müdahale edilebilecek.

DOSAB itfaiye binasının temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, itfaiye hizmetlerinin belediyecilik hizmetleri arasında ayrı bir önemi olduğunu, itfaiye teşkilatına verdikleri önemi ekip ve ekipman destekleri ile gösterdiklerini söyledi. İtfaiye hizmetinin arandığında bir iki dakika içinde ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “Halkımızın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde korumak, yangınları asgari zararlarla atlatmak bizim için çok önemli. İtfaiye teşkilatımızı gün geçtikçe daha da güçlendiriyoruz. Küçük Sanayi, Mudanya ve Kestel İtfaiye binalarımızı hizmete açmıştık. Personel sayımızı 272’ye çıkardık ve yüzde 25’lerde olan norm kadromuz yüzde 70’ler seviyesine çıktı. Yine dar sokak ve uzak köylerdeki olası yangınlara anında müdahale için yangın dolapları oluşturduk. İtfaiye bünyesindeki 21 personelimiz cankurtaran eğitimlerinin ardından Gemlik ve Mudanya sahillerinde 2 botumuzla halkımız can güvenliğini sağlamak için görev yapıyor. Temelini attığımız DOSAB itfaiye binamızla hem bölgedeki sanayi tesislerinde çıkması muhtemel endüstriyel yangınlara hem de çevredeki olaylara daha kısa zamanda müdahale etme imkanı bulacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faal 420 firmada 41 bin 455 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise alt ve üst yapısı tamamlanan DOSAB’ın, Türkiye’deki birçok sanayi bölgesine örnek gösterildiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından 700 metrekare taban alanına sahip idari bina ve garajdan oluşan itfaiye binasının temeli Başkan Altepe ve protokol mensuplarının butona basması ile atıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: