İtfaiyeci Kıyafeti Giyen Minikler Yangın Söndürme Tatbikatı Yaptı

Zonguldak Ereğli'de İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı öğrencileri, İlçe İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret ederek hem bilgi...

Zonguldak Ereğli'de İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı öğrencileri, İlçe İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret ederek hem bilgi aldı hem de itfaiyecilik mesleğinin püf noktalarını öğrendi. İtfaiyeci kıyafeti giyen minik öğrenciler, yangın ihbarı üzerine itfaiye aracı ile seyahat etme heyecanını da yaşadı.

Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 43 ana sınıfı öğrencisi, bugün İtfaiye Müdürlüğü'nün konuğu oldu. İtfaiyecilerle bir süre sohbet eden minikler, daha sonra yangın ve kurtarma olaylarında kullanılan araç ve gereçler hakkında bilgi aldı. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye amirleri ve itfaiye erleri ile birlikte ana sınıfı öğrencilerine yangın, kaza, deprem ve doğal afetlere müdahale şeklini anlattı.

Reklam
Reklam

İtfaiye Müdürlüğü tarafından ana sınıfı minikleri için yaptırılan itfaiyeci kıyafetlerini giyen çocuklar yangın söndürme cihazı ile yangının nasıl söndürüldüğü ile ilgili tatbikatı da gerçekleştirdi.

Öğrencilerin ziyareti ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Çocukların büyüyünce itfaiyeci olmak istediklerini söylemelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ateş, “Ereğli Belediyesi olarak çocuklara büyük önem veriyoruz. Çocukların mesleği sevmeleri, tanımaları açısından onlara özel kıyafetler hazırladık. Çizmesi, şapkası elbisesi ve onlar için özel söndürücüler getirdik. Tatbikat alanı kurduk. Alanımız da Gerçek yangınla çocukların evdeki kazalara yangınlara karşı nasıl bir önlem alacaklarını anlatıyoruz. Bu bağlamda çocuklardan olumlu tepkilerde alıyoruz. Gerçekten hepsinin yüzünde o ışığı görüyorum. Hepsi yangını söndürmek için çaba gösteriyorlar hem de meslek olarak da itfaiye mesleğini seçeceklerini söylüyorlar. Bizim de zaten amacımız buydu” dedi.

Reklam
Reklam

Minik öğrenciler tatbikat sonrasında Ereğli Belediyesi itfaiye müdürü Muhammet Ali Ateş’ e plaket verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: