İtfaiyecilerden Polislere Yangın Eğitimi

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeline 18-22 Mart tarihleri arasında...

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeline 18-22 Mart tarihleri arasında uygulamalı yangına müdahale eğitimi verildi. Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş’ın sunumları ile İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşen eğitime 140 emniyet personeli katıldı.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş tatbikat öncesi verilen seminerde, yanmanın tanımı, şartları, çeşitleri, yangının tanımı, sınıfları ve söndürme yöntemleri konusunda detaylı bilgiler verirken baca, elektrik kontağı ve sigara gibi faktörlerin oluşturduğu risklere dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Kamu kurumları ve okullarda zaman zaman yangın eğitimi verilerek tatbikat yapıldığını belirten Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş “İlimizde yangınlar genelde tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucunda meydana gelmektedir. Özellikle kış aylarında meydana gelen baca yangınları vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini büyük ölçüde tehdit etmektedir. Sobalı evlerin bacalarının her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Belediye olarak halkımıza yangın ve dumandan zehirlenme risklerine karşı sık sık uyarılarda bulunuyor itfaiye ekiplerimizce gereken desteği veriyoruz. Bu bağlamda gelen talepleri de göz önünde bulundurarak, emniyet müdürlüğümüzde olduğu gibi birçok kurumumuzda gerçekleştirdiğimiz seminer ve tatbikatlarla, can ve mal güvenliği zamanında sağlansın diye her türlü bilgiyi paylaşıyor gereken desteği veriyoruz. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlara karşı halkımızı daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Tatbikat sonunda Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman verdikleri uygulamalı yangın eğitim için başta itfaiye müdürlüğü olmak üzere Erzincan Belediyesi’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: