İtfaiyeden Boğulmalara Karşı Eğitim Çalışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “2012 Yılı Gençlik Projeleri” programına müracaat eden Malatya Belediyesi...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “2012 Yılı Gençlik Projeleri” programına müracaat eden Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün “Yaşam Bilinci” projesi, Malatya’da onaylanan tek sosyal sorumluluk projesi oldu.

Kabul edilen “Yaşam Bilinci” projesi, Malatya ve çevresinde olası boğulma vakalarına karşı risk gruplarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki okullarda öğrencilerin bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor. Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tarafından sözkonusu okullarda çeşitli seminerler verilecek.

Reklam
Reklam

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Malatya merkez ile ilçe ve beldelerinde vatandaşların boğulma vakalarına karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla iki yıl önce “Boğulma bilinci ve yüzme tutkusu” isimli projesinin SODES tarafından kabul edildiği, proje sayesinde son iki yıl içerisinde boğulma vakalarında azalma olduğu belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen “Yaşam Bilinci” projesi ile de göl, gölet ve barajların yoğun olduğu Battalgazi, Yazıhan, Kale, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinin yanı sıra risk gruplarının yoğun olarak yaşadıkları semt ve mahallelerde eğitimler verilecek. Boğulma vakalarına karşı başta çocuklar olmak üzere her yaştan insana eğitim verilmesini amaçlayan projenin ülke genelinde bu konuda yapılacak diğer çalışmalara önderlik ve rehberlik edeceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: