İtfaiye’den Uyarı

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, suya giren vatandaşlar, dikkatli olmaları noktasında uyarıldı.Açıklamada, geçen yıl,...

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, suya giren vatandaşlar, dikkatli olmaları noktasında uyarıldı.

Açıklamada, geçen yıl, nehir, baraj gölü, havuz, sulama kanalı ve kuyu gibi çeşitli su kaynaklarında 18 boğulma vakasının meydana geldiği hatırlatıldı. Bu yüzden serinlemek amacıyla suya giren vatandaşların dikkatli olması istenerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Vatandaşlarımızın serinlemek, yüzmek, balık tutmak, piknik yapma, gibi amaçlarla gittikleri baraj, nehir, göl ve gölet alanlarda dibi belli olmayan bulanık sulardan, girdaplı ve akıntılı sulardan ve tehlike arz edebilecek yerlerden uzak durmaları gerekir. Özellikle kırsal kesimde içme ya da sulama suyu amacıyla açılan kuyular bu noktada önem taşıyor. Çok iyi yüzme bilmeyen vatandaşlarımız suya girmemeli, suda tehlikeli ve riskli hareketlerden kaçınmaları can güvenlikleri için çok önemlidir. Diğer yandan gençler ve çocuklar da piknik alanlarında sürekli ailelerin denetim ve kontrolünde bulunmalıdır. Can kayıplarının tekrar yaşanmaması için dikkatli ve tedbirli olunması gerekir.”

Reklam
Reklam

İtfaiye Müdürlüğüne bağlı Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin de yaz boyunca çeşitli su kaynakları çevresinde bilinçlendirme ve önlem amacıyla çalışmalar yürüteceği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: