İtfaiyenin merdiveni bozuk çıktı, vatandaşlar ölümden döndü

Mersin'de bir apartmanın 8. katında meydana gelen yangına müdahale için gelen itfaiyenin merdiveni bozuk çıktı....

Mersin'de bir apartmanın 8. katında meydana gelen yangına müdahale için gelen itfaiyenin merdiveni bozuk çıktı. Balkonda dakikalarca mahsur kalan 2 kişi ikinci itfaiyenin gelmesi ile yaralı kurtarılabildi.
Merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi Cennet Caddesi Altınyunus Sitesindeki 9 katlı apartmanın 8. katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Mehmet Güngördü'ye (60) ait evdeki alevler kısa sürede büyüyerek daireyi sardı. Olay yerine gelen polisler çevre güvenliği alarak vatandaşları uzaklaştırdı. 8. kattaki iki kişi balkona çıkarak yardım istedi. Daha sonra ise Mersin Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek üzere olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri raylı merdiveni balkona uzatarak iki kişiyi kurtarmak istedi. Ancak itfaiye ekipleri in merdiveni bozuk çıkınca yangınzedeleri kurtarmayı bir türlü başaramadı.
Bunun üzerine olay yerine raylı merdivene sahip ikinci itfaiye aracı istendi. Yangının büyümesi üzerine ise balkondaki mahsur kalanlar balkonun demirlerine tutunarak, atlamak istedi. Çevredeki vatandaşlar ise yangınzedeleri sakinleştirerek atlamamaları konusunda uyardı. İtfaiye ekipleri ise aşağıdan su sıkarak, yangına müdahalede bulundu. İkinci raylı merdiven sistemine sahip itfaiye ekibi ise yangın sönmek üzereyken gelebildi.
Olay yerindeki polis ve itfaiye ekipleri, evin kapısını kırarak, yangınzedeleri bulundukları yerden yaralı olarak kurtardı.
Vatandaşlar ise itfaiye ekipleri tepki gösterdi. Ev sahibi Güngördü, ağır yaralı olarak 112 Acil Servis ekiplerince Mersin Devlet Hastanesine kaldırılırken, arkadaşı Mahmut Aytutlu (65) ise Erdemli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz