"İthal Hayvan" Getiren Gemilere "kötü Koku" Protestosu

Bandırma Kent Konseyi üyeleri, Çelebi Bandırma Limanı'na ithal büyükbaş hayvan taşıyan gemileri protesto etti.

Bandırma Kent Konseyi üyeleri, Çelebi Bandırma Limanı'na ithal büyükbaş hayvan taşıyan gemileri protesto etti.

Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç, limanın önünde toplanan üyeleri ve vatandaşlar adına yaptığı açıklamada, ithal hayvanların, kentte yarattığı kokunun dayanılmaz duruma geldiğini ileri sürdü.

Bandırma'nın Külefli köyündeki büyükbaş hayvan çiftliği ile limana gelen hayvanların oluşturduğu kötü kokular nedeniyle nefes alamaz duruma geldiğini iddia eden Panç, "Eskiden ıhlamur, iğde ve rüzgarların getirdiği güzel kokuların yerine hayvan gübresi ve idrar kokuları yayılmaya başladı. Kentimiz, sanayi ve liman kenti olarak gelişirken ve Bandırma'ya ekonomik katkı sağladığına sevinirken, bu kötü kokular nedeniyle sevincimiz, kursağımızda kaldı" dedi.

Reklam
Reklam

İlçenin kötü kokular yüzünden yaşanması güç, beden ve ruh sağlığı açısından da riskli bir kent durumuna geldiğini öne süren Panç, şöyle devam etti:

"Artık yeter. Son yıllarda çevre bilinci gelişirken, insanların, bu konuda duyarlılığı daha da artarken, Bandırmalılar olarak bu çevre felaketine seyirci kalmayacağız. Yetkililer, neredesiniz- Sesimizi duymak zorundasınız. Bandırma'da yaşayan herkesin temiz havayı solumak hakkıdır. Bu, çevre yasalarında da açıkça belirtilmiştir. Çevreyi kirletmenin bedelini insanlar, sağlıklarını kaybederek ödemektedirler. Bunun maddi karşılığı yoktur, olamaz. İzmir ve Tekirdağ limanlarında insan yerleşim yerlerine bu gemilerin yanaşmalarına izin verilmezken, neden Bandırma- Neden, Bandırma halkının sağlığı tehlikeye atılıyor-"

Kötü kokuyu yayanlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Panç, "Geleceğimizi kirli ve kötü kokulara teslim etmeyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan; Çelebi Bandırma Limanı'na yanaşan, Brezilya ve Uruguay'dan 7 bin 500 büyükbaş hayvan getiren Panama bandıralı bir gemiden hayvan tahliyesi sürüyor.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: