İTİCÜ'de Mücevherat Mühendisliği bölümü açıldı

Sütlüce'de satın aldığı bina ile kampüs sayısını 4’e çıkaran İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), 2011-2012 eğitim...

Sütlüce'de satın aldığı bina ile kampüs sayısını 4’e çıkaran İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ), 2011-2012 eğitim sezonuna yeni bölümlerle giriyor. Üniversite, bu sene ek kontenjandan Mücevherat Mühendisliği bölümüne lisans öğrencisi kabul edecek.
Akademik ve fiziki bakımdan yenilenen İTİCÜ’de ilk olarak Prof. Dr. Nazım Ekren rektörlük koltuğuna oturdu. Ardından, Sütlüce’de bulunan bina üniversiteye armağan edildi. 5 bin 50 olan öğrenci sayısını yeni bölümleriyle artıran üniversitenin hedefleri arasında, ülke dışına açılmak ve araştırma merkezli üniversite olmak bulunuyor. İTİCÜ MYO'da açılan yeni programlar da ek yerleştirme tercihinde bulunacak adaylara yeni fırsatlar vaat ediyor.
Üniversite, bu eğitim sezonunda yüzde 100 İngilizce eğitim verecek yeni bölümler açtı. İngilizce İktisat ve İngilizce İşletme’de öğrenci kabul eden İTİCÜ, 3 -6 Ekim tarihleri arasında Mücevherat Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerine öğrenci kabul edecek. İngilizce müfredatlı Mücevherat Mühendisliği’ne 35 öğrenci alınacak. Ek yerleştirme döneminde ise fakültelerin belli başlı bölümleri için yüzde 25 ve yüzde 50 oranlarında burs imkânı söz konusu. Mekotronik Mühendisliği bölümü için de adaylar 6 Eylül Perşembe günü saat 17.00’a kadar tercihte bulunabilecek.

Reklam
Reklam

MYO’DA YENİ PROGRAMLAR
Bilgisayar teknolojileri alanında da çift diplomalı eğitim veren İstanbul Ticaret Üniversitesi MYO, 2011’de açtığı yeni programlara öğrenci alıyor. Üniversitenin ek yerleştirme tercih günlerinde Dış Ticaret, Bilgisayar Programcılığı, Lojistik ve Hava Lojistiği programlarını tercih edenler yüzde 25 oranında burs imkânı elde ediyor. Ayrıca Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programı için de 34 kişilik ek kontenjan fırsatı sunuluyor.

ÜLKE DIŞINA AÇILIYOR
10 senede 10 bin öğrenci hedefi olan İTİCÜ, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden başlayıp, sonrasında başka coğrafyalara açılmayı öngörüyor. Bünyesinde bulunan yabancı öğrenci sayısını arttıran üniversite yönetimi sadece 2011 için 25 Avrupa ülkesinde faal olan üniversitelerle ortak projeler geliştirme kararı aldı.
Eminönü, Üsküdar ve Küçükyalı'dan sonra Sütlüce'de 80 milyon dolarlık kampus kuracak olan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, "Fiziki kapasitemizi ikiye katlayacağız. 2011-2012 eğitim sezonunda mekânsal büyüklüğümüz 70 bin metrekarelik bir kapalı alana çıkacak." dedi.

Reklam
Reklam

“ÖĞRENCİ SAYISI İKİYE KATLANACAK “
Erken, halen 5 bin 500 olan öğrenci sayısını 10 senede 10 bine çıkaracaklarını belirtti. Sütlüce'de satın alınan binanın karşısında yer alan kıyıya iskele yapmak için belediyeyle görüştüklerini kaydeden Erken, "Deniz ulaşımı ile de öğrenciler ve öğretim üyeleri rahatlıkla taşınacak. Diğer kampüslerimiz de iskele yakınında. Su yolları ile rahatlıkla varılabilen bir üniversitenin İstanbul gibi üç yanı su ile kaplı bir şehrin yapısına çok uygun olduğuna kanaat getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
Erken, yeni binanın faaliyete geçmesi ile uluslararası etkinlikler de yapılabileceğini dile getirirken, "Uluslararası spor etkinliklerinde üniversitelerarası tekne, yat, kano ve yüzme yarışları tertip edilebilir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz