İtirafçı kapkaççı gözaltına alındı

İSTANBUL (İHA) - Özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, 1993 yılından beri kapkaç yaptığını itiraf eden ve uyuşturucu kullandığını açıklayan Ayhan Çakıcı gözaltına alındı.

Ahmet Hakan Canıdemir'in cep telefonu alındıktan sonra trenden atılması ve hayatını kaybetmesinin ardından tekrar gündeme gelen kapkaç olayları, işsiz ve uyuşturucu kullanan gençlerin sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Özel bir televizyon kanalında programa katılan ve 1993 yılından beri kapkaç yaptığını itiraf eden Ayhan Çakıcı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çakıcı 'nın "İnsanlar bize iş vermiyorlar. Uyuşturucu içerken onu yapıyorum. Esrar, hap içiyorum. Bunları içtikten sonra kapkaç yapıyorum. Kafam iyi oluyor. Gece çıkıyorum. Zengin insanları seçiyorum. Elbiselerine bakıyorum. Mark ve dolar çıkıyor. Arkasında cüzdan büyük olduktan sonra içinde para vardır. Trende öldürülen genci duyunca çok üzüldüm. Benim de yaralamam var. Ben gasp etmeye çalışırken benim kaşımı gözümü yaraladılar. Yakalandım. Ben çok girip çıktım içeri. 1 ay 1,5 ay yatıp çıkıyorum. Yaralamanın kuralı var. Belden yukarı vurmaman gerekli. Belden aşağı vuruyorum. Bazı çeteler var. Çantayı alıp kaçıyor. Ben sokakta yatıyorum. Benim işim gücüm yok. Hala yapıyorum. İnsanlar bana iş vermiyor. Ne yapayım. Bizi yönlendiren bir şefimiz yok. Aksaray'da değişik insanlar var. En çok Beyoğlu, Taksim, Aksaray'da kapkaç yapıyoruz. Aksaray'da çete var. Bizi oraya sokmuyorlar. Aksaray'da polisle çalışanlar var. Çaldıklarından polise veriyorlar. Trendeki gaspçıları tanımam. Aksaray'da büyük çeteler var. Büyük insanlar var. Disko, kulüp, bar sahipleri var. Romenler ve bayanlar var onlar da fuhuş yapar" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Ayhan Çakıcı'nın konuşması sırasında programa İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman katılarak görüşlerini açıkladı ve kapkaç olayları ile ilgili bilgi verdi.
Programın sona ermesinin ardından polis tarafından gözaltına alınan Ayhan Çakıcı, çıkışta basın mensuplarının sorularına, "Polise teşekkür ediyorum" yanıtını verdi. Polisler ise, "Bizi Vali gönderdi. Kendisi canlı yayında Ayhan Çakıcı'yı izlemiş. 'Gözaltına alacağız. Söylediklerini ihbar olarak kabul ediyoruz' dedi. Biz de geldik" açıklamasında bulundu. Polis Çakıcı'nın nereye götürüldüğü konusunda bilgi vermedi.