İtlaf çalışmaları tehlikeli

AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde görülen kuş gribi nedeniyle başlatılan kanatlı hayvan itlaf çalışmaları, insan sağlığını tehlikeye atıyor. İtlafın yapıldığı çöp alanına birçok köpek ve kuş akın ederken, insanlar çöpte işe yarar şeyler bulmaya çalışıyor.

İlçe merkezi ve köylerinde toplatılan kanatlı hayvanlar, Doğubeyazıt şehir çöplüğüne getirilerek itlaf ediliyor. Yapılan çalışmalardan korkmadan çöp alanında birçok kişi dolaşıp işe yarar bir şeyler alırken, kuş, kedi ve köpekler de yiyecek arıyor. İtlaf edilen ve torba içinde gömülmeyi bekleyen tavukların yanı başında çöpleri dolaşan vatandaşlar, oluşabilecek tehlikende habersiz görünüyor.

Reklam
Reklam

Gün boyu çöplükte topladıkları yakacak, demir ve kağıtları satarak geçim sağladığını söyleyen Murat Şahin, kuş gribiyle ilgili çok fazla bilgilerinin olmadığını belirterek, "Buraya gelip topladıklarımızı satıyoruz. Ellerimizden geldiği kadar tavukların itlaf edildiği yere gitmiyoruz. Kuş gribi var. Bir iki çocuk öldü. Bu konuda pek de bilgimiz yok" dedi.

Öte yandan, Doğubeyazıt Belediyesi'nin ise sık sık şehir çöplüğünü ilaçladığı öğrenildi.