Itma Pınar Camisi Ibadete Açıldı

Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyü Sıtma Pınar mahallesinde yapımı tamamlanan cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyü Sıtma Pınar mahallesinde yapımı tamamlanan cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Sıtma Pınar Mahallesi Camisi yaptırma derneği başkanı Eyüp Sancar,"Bizim yerimiz Karsavul köyüne bağlı Sıtma Pınar mahallesi daha önceki camimiz kullanılamayacak kadar eski idi yenisini yapmaya karar verdik. Yaklaşık olarak bir yıl gibi bir zamanda yapımını tamamladığımız yeni camimiz 500 bin lira gibi bir maliyeti oldu. Yeni yapılan camimizde imam evi,şadırvan, toplnatı salonu morg ve gasil hane gibi hizmetleri de verecek durumda olup aynı anda 300 kişi namaz kılabilecektir. Camimizin yapımında emeği geçen tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor hepsinden Allah razı olsun diyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Törene katılan Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir "Şu an burada çok güzel bir eserin açılışında beraberiz. Bu güzel camimizin yapımında emeği geçen herkesin yaptığı Allah katında makbuldür ve makbul olduğuna inanıyorum. Benim bir eğitimci olarak bir dileğim var camilerimize yapılan bu yardımlar okullarımıza da döner çünkü okullarımızın da böyle yardımlara ihtiyacı var. Bü güzel camimizi yapılmasında maddi manevi emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve dernek yöneticilerine teşekkürmediyorum" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Osman Bircan Tuğlu'nun yaptığı duadan sonra caminin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı ve ibadete açıldı.

Muhabir: Tevfik Öztürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: