İTO Başkanı Yalçıntaş: Dünyada kariyer krizi yaşanıyor

Fatih Üniversitesi ‘Liderlik ve Girişimcilik’ seminerleri kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ı ağırladı. İş yaşamında ‘Liderlik...

Fatih Üniversitesi ‘Liderlik ve Girişimcilik’ seminerleri kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ı ağırladı. İş yaşamında ‘Liderlik ve Girişimcilik’ hakkındaki deneyim ve bilgilerini paylaşan Yalçıntaş, günümüz dünyasında ‘Kariyer Krizi’ yaşandığını söyledi.
Yalçıntaş, “Günümüz iş yaşamındaki insanlar ciddi bir ‘Kariyer Krizi’ içindeler. Bunun en büyük sebeplerinden birisi sistemin insanlara pompaladığı ‘daha fazlasını iste’ duygusudur. Artık insanlar birbirlerine kariyerlerine göre değer verir hale geldi. Sezen Aksu’nun bir şarkısı var: ‘Beni kategorize etme’ diye. Bu çok kötü bir durumdur ki, ortaya bozulmuş bir toplumun çıkmasına sebep olur. Zaten bizim toplumumuzda böyle bir duruş söz konusu olamaz. Bunlar tamamen ithal değerlerdir.” dedi.
Şimdiki neslin eskiye göre daha büyük isteklerinin olduğunu hatırlatan Yalçıntaş, bu isteklerin sebebinin de bizlere öğretilmiş duygular olduğunu belirtti. İTO Başkanı, “Çalışırsan sen de yaparsın gibi bir düşüncenin topluma enjekte edilmesi ahlaki kodlarımızın bozulmasına sebep oluyor. Hâlbuki çalışmak bizden takdir ise Allahın elindedir. Böyle düşünmek bizleri daha çok mutlu eder.” diye konuştu.
İyi bir yönetici ve liderin insanların istediklerini yapan; söylemek istediklerini söyleyebilen kişi olduğunu belirten Yalçıntaş, başından geçen bir olayı da katılımcılarla paylaştı. Bir Amerika ziyareti sırasında çok lüks bir otelde kalırken aldığı ‘tutuklandığı’ haberi sonrası, bir hücreye girdiğini ve yaşamın bir anda değişebildiğini ifade etti.
Her şeyin bir kader döngüsü içinde geliştiğini söyleyen Yalçıntaş, bunun bilincinde hareket eden insanların daha çok mutlu olabileceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz