İTO başkanını seçiyor

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yeni yönetiminin belirleneceği seçimlere bugün başlandı. Yeni İTO Platformu'nun öncülüğünü yapan İbrahim Çağlar, başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

İTO'nun 230 meclis üyesinin Yönetim Kurulu Başkanı ve 10 Yönetim Kurulu Üyesi'nin yanı sıra 30 asil ve 30 yedek TOBB delegesi ile 6 yedek ve 6 asil disiplin kurulu üyesini belirleyeceği seçim, İTO'nun Eminönü'ndeki Merkez Binası'nda başladı. Seçimlerde İbrahim Çağlar adına bir konuşma yapan danışmanı Ömer Bal, "İbrahim Çağlar başkan adaylığından çekilmiştir. Çağlar, İTO komite ve başkanlık seçimiyle ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu çekilme kararı almıştır" dedi.

Reklam
Reklam

İTO Başkanlığı için İbrahim Çağlar'ın yerine aday gösterilen AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Yalçıntaş, basın mensuplarının "AK Parti'den istifa edecek misiniz?" sorusuna, "Bu bir süreç. Meclis üyeleri benim başkan adayı olmamı arzu etti. Dolayısıyla böyle bir destekle hareket ettik. Süreç bitince değerlendirme yapılacak. Ne gerekiyorsa onu yerine getireceğiz. İnsanların değişik şapkaları var, benim de değişik şapkalarım var. Burada işadamı sıfatında bulunuyorum. Bu çatı altında hiç bir siyasi partiyi temsil etmiyorum. Siyaset ayrı bir yerde" yanıtını verdi.

Mehmet Yıldırım'ın hazırladığı yönetim kurulu aday listesi şu isimlerden oluşuyor:

"Uğur Çatbaş, Hikmet Tanrıverdi, Ahmet Zühtü Kuşculu, Numan Hocaoğlu, Sinan Babila, Mehmet Emin Şamoğlu, İsmail Aytemiz, Zülfikar Tunç, Alev Yaraman, Turgay Uzun".

Başkan adaylığından çekilen İbrahim Çağlar ise Murat Yalçıntaş'ın başkanlığında oluşturulan listede yer aldı.

Murat Yalçıntaş'ın listesindeki Yönetim Kurulu üyeleri ise şunlar:

"İbrahim Çağlar, Tahsin Öztiryaki, Ferruh Gök, Erhan Erken, Ali Kopuz, Şekib Avdağıç, Abdullah Bülent Barlak, Abdullah Çınar, Sait Kılıç, Şaban Dişli".

Reklam
Reklam