İto Şehit Mehmet Güçlü İlkokulu Ve Ortaokulu Açıldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Bozön Köyü’ne yaptırılan İTO Şehit...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Bozön Köyü’ne yaptırılan İTO Şehit Mehmet Güçlü İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışı yapıldı. Şehidin annesi Emine ile babası Ramazan Güçlü'nün katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

2009 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, terör saldırısı sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Güçlü adına yaptırılan okulun açılışına, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, şehidin annesi Emine Güçlü ile babası Ramazan Güçlü, il protokolü ve İTO ile MTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Açılışta konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etmelerinin ardından okul yaptırma çalışmasına başladıklarını ifade ederek, “4 yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ü ziyaret ettiğimizde bizden bir talepte bulunmuştu. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül o gün bize, ‘Siz İTO’sunuz. Türkiye’nin en büyük kurumlarından bir tanesisiniz. Sizden bir talebim var. Bu ülkenin eğitimine, çocuklarına ve bu ülke için canını veren şehitlerimize sahip çıkın. Cumhurbaşkanınız olarak benim sizden talebim budur’ demişti. Bizde bu ziyaretin ardından Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir karar aldık ve okul yaptırmaya başladık” dedi.

Reklam
Reklam

2010 yılında aldıkları karar sonucunda Anadolu illerinde 13 okulun yapımına başladıklarını belirten Yalçıntaş, “Bu okullara da yaptıracağımız köylerden şehit olan bir şehidimizin ismini verelim dedik. 2010 yılında çıktığımız bu yolda şu ana kadar 4 okulun açılışını yaptık. Biz şunu iyi biliyoruz ki; Türkiye’nin ileriye gitmesi, daha zengin, daha müreffeh olması için, bizlerin başı önde, göğsü önde gezebilmemiz için insanımızın donanımlı, bilgili olması lazım. Ancak bu şekilde Türkiye ileriye gidebilir. Bir ülkenin zenginliği ne o ülkenin fabrikalarıdır, ne o ülkenin madenleridir. Bir ülkenin en önemli zenginliği o ülkenin iyi yetişmiş gençleridir” diye konuştu.

“ŞEHİT MEHMET EVİNE ŞANI VE ŞEREFİ İLE DÖNMÜŞTÜR”

Türk insanının evlatlarını askere davullarla, zurnalarla uğurladığının altını çizen Yalçıntaş, “Gülerek evlatlarımızı yollarız ki şanla, şerefle evlerine dönsünler. Bizim şehidimiz Uzman Çavuş Mehmet Güçlü de evine döndü. Köyüne döndü. Hem de şanın, şerefin en yücesiyle döndü. Şehitlik mertebesiyle döndü. Ailesine, yakınlarına en önemli mirası bıraktı. Şehitlerimiz ölü değildirler. Bizleri görüyorlar ve biz onlara minnettarız. İşte bu okulda bizim şehidimiz Mehmet Güçlü’ye ufacıkta olsa minnettarlığımız borcudur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise böyle güzel bir etkinlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Mehmet’e Allahtan binlerce kez bir daha rahmet diliyorum. Onu yetiştiren annesine, babasına hem teşekkür ediyor hem sabır diliyorum. Bu ülkenin birlik ve beraberliği uğruna, bu ülkenin geleceği uğruna hayatını feda eden bu kahramanlarla millet olarak ne kadar övünsek, onları ne kadar ansak az diyorum” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ HER AN HATIRLAYALIM VE SAYGIYLA ANALIM”

Şehitleri bir günle, bir eserle sadece anmamak gerektiğine vurgu yapan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimizi hatırlamak ve anmak her daim ve her zaman, her nefeste yapılması gereken bir şükran borcudur. Sahip olduğumuz tüm zenginler ve güzellikler onların bize armağan ettiği bu vatan toprakları, her zaman hatırlanması ve hatırlanırken de saygıyla anılması geren bir büyük minnet borcudur. İTO bu tür okulları yaparak nice Mehmetlerin burada yetişmesine olanak sağlamıştır. Mehmet’in hayatını kaybettiği andan itibaren annesi ve babası ile tüm Mersin’de ona duyduğumuz hem saygının hem minnetin hem de ilginin belki en güzel zirvesi bu okul oldu. Çünkü onun büyüdüğü, yetiştiği bu bölge ve çevre onun adını yaşatacaktır. Sonsuza kadar, kendisinden sonra gelip bu ülkenin geleceğine bilgisiyle, birikimiyle, emeğiyle, katkısı ve gayreti ile yeni değerler katacak, yeni Mehmetler yetiştirecektir.”

Reklam
Reklam

Türkiye’nin dünya üzerinde ki büyümesinin hızla devam ettiğine de dikkat çeken Güzeloğlu, “Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi Allah’tan rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe düşmanlarımıza her zaman en güzel cevabı vereceğimizi kararlılıkla altını çiziyorum. Bu okulun ve Arslan Köy’de yapılan öğretmen lojmanının yapılmasında emeği geçen İTO’nun Yönetim Kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılışı yapılarak, sınıflar gezildi. Vali Güzeloğlu ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, okulun anasıfına girerek öğrencilere hediyeler dağıttılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: