İTO ve KOSGEB, güçbirliği yapıyor

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) rekabet güçlerini artırmak için işbirliğine yöneliyor. İTO ve KOSGEB arasında imzalanacak olan "İşbirliği Protokolü", KOBİ'lerin geliştirilerek, ulusal ve uluslararası pazarlardaki paylarının arttırılması için ortak projeler gerçekleştirilmesini ve bu projeler vasıtasıyla destek ve hizmetlerin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Reklam
Reklam

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, yarın (3 Ocak) imzalanacak protokole, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan imza koyacak.

Protokol, İstanbul'da faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik işbirliği kapsamındaki, destek, hizmet ve projelerin (öncelikle Türk ve yabancı KOBİ'lerin eşleştirilmesi, KOBİ'lerin derecelendirilmesi, e-dönüşüm ve e-imza, yurtdışı faaliyetlerinin desteklemesi projeleri olmak üzere "Hannover Expo 2000 İş Geliştirme Merkezi Projesi", "Sinerji Odakları Oluşturma Projesi", "KOBİ'leri Kümeleme Projesi" gibi faaliyetler) etkinleştirilmesi ve ortak projelerin gerçekleştirilmesi sürecinde tarafların yükümlülüklerini ve uygulamaya ilişkin esasları kapsayacak.