ITSO Başkanı Arslan: "Iğdır Doğunun Yeni Erzurum'uolmaya Adaydır"

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, Iğdır-Erzurum-Kars hattında son 1 yıldır istihdamın arttığını belirterek, "Iğdır, doğunun yeni

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, Iğdır-Erzurum-Kars hattında son 1 yıldır istihdamın arttığını belirterek, "Iğdır, doğunun yeni Erzurum'u olmaya adaydır" dedi.

Arslan, özellikle Iğdır ve çevresindeki ekonomik göstergelerin Türkiye rakamlarına paralel olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Iğdır'da ihracatın 2012 Ocak-Haziran aralığına göre artış gösterdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Yakın çevremizdeki pazarlardaki sıkıntılar göz önünde tutulduğunda bu artış önemlidir. Türkiye'nin Orta Doğu'ya ve Kafkaslara açılan kapısı, Iğdır lojistik ve ticaretteki gücüyle bölgenin lokomotifi durumuna gelmektedir. Türkiye, ithalat ve ihracatta Marmara Bölgesi'ne sıkışmış durumdadır. Bu durum Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın güçlü ülkeleriyle rekabet etmesini engellemekte, yeni ekonomi ve üretim bölgeleri oluşturmadan ekonomik hedeflerimize ulaşamayız. Iğdır doğunun yeni Erzurum'u olmaya adaydır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: