İtso Başkanından Mobilyacılara Destek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen, mobilya ve...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen, mobilya ve ağaç ürünleri sektörünün İTSO meclisinde daha fazla üye ile temsil edilmesi talebi üzerine odanın Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) düzeyinde girişimde bulundu.

TOBB, Ticaret Sanayi Odaları Konsey Toplantısı için Ankara’ya giden İTSO Başkanı Metin Anıl, mobilyacı meclis üyelerinin talebini yazılı ve sözlü olarak TOBB yetkili kurullarına aktardı. Ankara dönüşünde de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Anıl, odaların ve borsaların NACE adı verilen faaliyet kodlarının, AB uyum kanunları ile belirlendiğini de ifade ederek, “Bunlar yasal sınırlar. Bu sınırların hiçbir kişi ve kurum tarafından aşılması mümkün değildir. Ancak İnegöl’ün özel bir durumu var. İlçemizde mobilya sektörü önemli bir atılım içindedir. Nitekim oda olarak İnegöl’ü Türkiye’nin mobilya başkenti yapmak yönünde hedef koyduk. TOBB’un ilgili kurumlarına sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin daha fazla üye ile temsil edilme talebini yazılı ve sözlü olarak aktardım. Başvurumuz hem TOBB hemde İlgili yetkili kurullarına ulaştı. Bana başvurumuzun mevcut yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde ele alınacağı bilgisi verildi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: