İü Rektörü Söylet, Alman Eğitim Ve Araştırma Bakanı İle Görüştü

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Alman Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka ile...

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Alman Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Alman Bakan ile BERLİN-İST projesi hakkında görüşen İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Türk-Alman Üniversitesi hakkında da fikir alış-verişinde bulundu.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet‘in projelerinden bir daha hayata geçiriliyor. “BERLİN-İST” projesi ile Almanya’nın başken¬ti Berlin’de yaşayan ve herhangi bir meslek sahibi olmayan 110 bin Türk genci eğitilecek ve meslek sahibi yapılacak. 10 milyon Avro tutarındaki AB destekli proje, İstanbul Üniversitesi, Arbeitsamt Berlin (Berlin Iş-Kur) ve Diakonisches Werk Berlin’in (Berlin Çalışma Diyalogu) desteğiyle yürütülecek. Alman İş Ajansı’nın verilerine göre, Almanya’da yaşayan Türk ailelerinin dörtte birinden fazlası devlet yardımıyla yaşıyor. Almanya’nın başkenti Berlin’deki 110 bin genç işsiz ve herhangi bir meslek sahibi değil. Berlin’den başlayacak proje kapsamında kentte meslek sahibi olmayan gençlere sosyal, pedagojik ve psikolojik destek sağlanacak. Yatkın oldukları dallarda meslek sahibi olmaları sağlanacak. İÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülecek projenin ortakları Arbeitsmark (Arbeitsamt) Berlin, Diakonische Werk Berlin.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: