İÜ Senatosu'ndan hükümete çağrı

İstanbul (AA)- İstanbul Üniversitesi Senatosu, "Diyarbakır'da sahneye konulan ve yaygınlaştırılmak istenilen olayların arkasında, yanında, hatta içinde yer alan iç ve dış mihraklara karşı, hukuk ve demokrasi ilkeleri doğrultusunda gerekli tüm önlemlerin alınması için" parlamentoyu ve hükümeti göreve çağırdı.

İÜ Senatosu, Diyarbakır'da meydana gelen olayları ele almak üzere,Rektör Prof. Dr. Mesut Parlak başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Parlak, senatonun, ülke bütünlüğüne yönelik iç ve dış kaynaklı saldırıları değerlendirerek, kamuoyuna duyuru yapılmasına oybirliği ile karar verdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Senatonun, söz konusu gösterilerin daha vahim olayların başlangıcı ve provası özelliği taşıdığının bilincinde olduğu ifade edilen duyuruda, "Tüm siyasi partileri, siyasi ideolojileri ve oy kaygılarını bir tarafa bırakarak, gereken bütün önlemleri vakit geçirmeden ve birlikte almaya çağırıyoruz. Cumhuriyet kanunlarının tam ve eksiksiz olarak uygulandığını görmek istiyoruz ve acilen bekliyoruz" denildi.

Duyuruda, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen fedakarlıklar hatırlatılarak şöyle denildi: "Bu Cumhuriyet, bu vatan, bu ülke hepimizin namusudur. Din, dil,
ırk, etnik köken ayrımı gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan laik ve demokratik Cumhuriyet'in, milli ve üniter devletin yaşatılması, geliştirilmesi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadeleler tüm varlığımızın temelidir. Cumhuriyet kazanımlarının, Atatürk milliyetçiliğinin, laik, demokratik
Cumhuriyet'in yüceltilmesinde, Atatürk ilkelerine sahip çıkılmasında, ulusal bütünlüğümüzün ne pahasına olursa olsun korunmasında hiçbir güç bizi yolumuzdan ayıramayacaktır."

Reklam
Reklam