IUC Başkanı Azizoğlu: İslam demokrasinin özüdür

Uluslar Arası Üniversiteler Koneseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, İslam’ın demokrasiye aykırılık teşkil ettiği yönündeki...

Uluslar Arası Üniversiteler Koneseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, İslam’ın demokrasiye aykırılık teşkil ettiği yönündeki tezleri reddederek, “İslam demokrasinin özüdür ve sağlayıcısıdır.” dedi.
IUC’den yapılan yazılı açıklamada konsey başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu’nun 3 Kasım 2011 tarihinde Lahey’de düzenlenen ‘İslam ve Demokrasi’ sempozyumuna katılarak bir konferans verdiği belirtildi. Açıklamaya göre Azizoğlu konuşmasında İslam'ın insanların refah ve mutluluğunu hedeflediğini belirterek, "İslam dini dünya barışı için önemli bir şans." dedi. Orhan Hikmet Azzioğlu, İslam dinin dünya barışı için önemli bir şans olduğunu, bu din mensuplarının ulusal veya uluslararası arenada toplumsal barışın ve huzurun sağlayıcısı olmaları gerektiğini işaret etti.
İslam'ın demokrasiye aykırılık teşkil ettiği yönündeki tezleri şiddetle reddettiğinin altını çizen Azizoğlu, "İslam dininde Müslümanlara verilen emirlerde helal ve haram insana ve insanlığa asla zarar verilemeyeceğini, hatta bireyin kendi vücut ve organlarından dahi dinen sorumlu olduğunu şart koşar. O zaman gerçek müminler bulundukları her ortama sadece barış huzur ve demokratik bir ortam sağlarlar. İslam demokrasinin özüdür ve sağlayıcısıdır." dedi. Günümüzde ekonomik gelişmenin dayanak noktasını oluşturan bilgi teknolojisinin görmezden gelinemeyeceğine vurgu yapan Azizoğlu, yeterli entelektüel birikime sahip Müslümanların bu bilgi devriminin bir parçası olması için birlikte hareket etmeleri gerektiği üzerinde durdu. Azizoğlu, "Bu konuda sivil toplum ve üniversite platformundan sağduyulu ve mantıklı bir şekilde faydalanılmalıdır." diye konuştu.
Azizoğlu, başkanı olduğu IUC'nin Müslümanlar ve İslam'la ilgili akademik alanda pek çok konuda kritik rol oynayabileceğini dile getirdi. Lahey’de düzenlenen sempozyuma ayrıca Hollanda ve Endonezya gibi ülkelerden akademisyenler ve bilim adamları katıldı. Açıklamaya göre, Azizoğlu yarın da Brüksel’e geçerek çeşitli temaslarda bulunacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz