İ.Ü'de başörtüsü yasağı devam ediyor

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Üniversitesi'nde eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başlarken, devam eden yasak nedeniyle bazı başörtülü öğrenciler okul kapısından döndü, bazıları ise başlarını açarak içeri alındı.

İstanbul Üniversitesi'nde 2007-2008 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı. Akademik dönemin ilk gününde üniversiteye gelen başörtülü öğrencilerin Beyazıt'taki kampüse girişine izin verilmedi. Bazı başörtülü öğrenciler içeri girmeden okul kapısından dönerken, bazıları ise başlarını açarak derse girdi. Üniversiteye avukatı ile birlikte gelen bir başörtülü öğrenci de okula alınmadı. Avukatı, başörtülü öğrencinin okula alınmaması üzerine tutanak tuttuklarını belirterek, "Görevliler, yukarıdan bir talimat geldiğini ve bu yüzden okula alamadıklarını söyledi. Biz de kendilerinin de almayarak bu suça iştirak ettiklerini ifade ettik. İsimlerini istedik, vermediler. Gerekli işlemleri yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi girişinde de aynı görüntüler yaşandı. Yasağın devam etmesi üzerine bazı başörtülü öğrenciler kapıdan dönerken, bazıları başlarını açarak derse girdi. Kapıdan dönen bir başörtülü öğrenci, yapılan Anayasa değişikliğine rağmen yasağın sürdürülmesine tepki gösterdi.