İyad Nevşehir Temsilcisi İsrafil Baran:

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Nevşehir Temsilcisi İsrafil Baran, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte internet basınının gazetelerden daha...

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Nevşehir Temsilcisi İsrafil Baran, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte internet basınının gazetelerden daha çok okunduğunu ifade etti.

Baran yaptığı açıklamada, her iki evden birinde bilgisayar olduğunu belirterek yapılan araştırmalarda internet kullanım oranlarında son yıllarda oldukça büyük artışlar meydana geldiğini belirtti. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte milyonlarca kişinin haberi anlık veren haber sitelerinden okumayı tercih ettiğini belirten Baran, bu durumun farkına varan gazetelerin yatırımlarını internet yayıncılığına yönlendirdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de bazı gazetelerin okuyucularına internet aboneliği sistemi sunmaya başladığını belirten Baran; “Türkiye’de internetten haber okuma alışkanlığının arttığı son dönemlerde bazı gazete tirajlarının yerinde sayması veya gerilemesiyle birlikte yayın organları internet yayıncılığına yöneldi. Bazı gazeteler okuyucularına, orijinal sayfalarına internetten aylık ya da yıllık belli abonelik ücreti karşılığında ulaşma imkanı sağlıyor. İnternet Gazetelerinin yaygınlaşmasının hızla devam edeceğini düşünüyorum. Cep telefonları ve teknolojinin de gelişmesiyle birlikte belki bundan 20-30 yıl sonra gazetelerin yerini dijital haberciliğin alacağına inanıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: