İyi Parti / Yılmaz: Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomik verilerin güvenilirliği

 İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, partinin ekonomik tespit ve hedeflerini ekonomi basınıyla paylaştığı, “Türkiye Ekonomisi” adlı sunumda, mevcut hükümetin ekonomik verilerin yansıttığı asıl gerçek durumu kamuoyuyla paylaşmadığını vurgulayarak “Ülkenin en önemli sorunu verilerin güvenilirliğidir” dedi.

Hilal Sarı / İstanbul, 19 Mart (DHA) - İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, partinin ekonomik tespit ve hedeflerini ekonomi basınıyla paylaştığı, “Türkiye Ekonomisi” adlı sunumda, mevcut hükümetin ekonomik verilerin yansıttığı asıl gerçek durumu kamuoyuyla paylaşmadığını vurgulayarak “Ülkenin en önemli sorunu verilerin güvenilirliğidir” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda Yılmaz, devletin ürettiği rakam konusunda kendisinin de Merkez Bankası Başkanlığı yaptığı süre içinde şüphe olduğunu hatırlattı ve şu değerlendirmeleri yaptı:

Reklam
Reklam

"Benim görev süremde de vardı bu şüphe. Ben hep şunu söyledim, bizim ürettiğimiz enflasyon dünyada kullanılan metodolojilere göre bir enflasyon. Ama itiraf edeyim, son iki üç yılda geliştirilen bazı uygulamalar bende de bu şüpheyi başlattı.

"Evet doğru: Kişi başı gelir yükseldi ama, dolar bazına çevirdiğimizde milli gelir düşüyor. Türk lirası üzerinden gidildiğinde