İyi Tarım Uygulamaları, Tarla Günü Ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı

İyi Tarım Uygulamaları; çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal...

İyi Tarım Uygulamaları; çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile sürdürülebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim modelidir.

İyi Tarım Uygulamaları ile; tarımsal verimle beraber kalite ve karlılığı artırmak, çevre duyarlılığını geliştirmek, tarımsal faaliyetlerin her safhasında bilinçli, kontrollü, doğal ve kültürel değerlerin sürdürebilirliğini korumak, kısıtlı su kaynaklarının akılcı, katılımcı ve planlı kullanımı sağlamak, sertifikalı girdi kullanımını yaygınlaştırmak, bilinçli kimyasal girdi (kimyasal gübreler ve zirai ilaçlar) kullanımı ile insan sağlığını, çevreyi ve canlıları tehdit eden mevcut durumu ortadan kaldırmak amaçlanmaktadır.

Reklam
Reklam

İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi Erzurum’da ilk kez 2013 yılında uygulanmaya başlandı. Yıl içerisinde başta eğitim ve yayım çalışmaları olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Uzundere İlçesi’nde ise örtü altı yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarına geçilmiştir.

Proje kapsamında Uzundere İlçesi Gölbaşı köyünde tarla günü ve sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Erzurum İli İyi Tarım Uygulamaları İl Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ahmet Polat’ın 2013 yılında proje kapsamında Uzundere ilçesinde yapılan çalışmaları sunumunun ardından törene katılan Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ile Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş’un yanı sıra Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları Bakanlık Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dilek Uyanık ve Anka Global Kontrol ve Sertifikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saltuk Buğra Türk birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından İyi Tarım Uygulayıcısı Kemal Aydın’a hıyar ürünü için, Enver Kaya ve Arslan Olgun’a Domates ve Hıyar ürünleri için İyi Tarım Uygulaması Sertifikası verildi.

Reklam
Reklam

Tören, tarla günü açılışı ve işletmede gezi-incelemelerle neticelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: