İyider’den Suriye’ye Yardım Kampanyasına Destek

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) tarafından “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında...

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İYİDER) tarafından “Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye" kampanyası kapsamında Suriyelilere 7 ton un gönderildi.

Kilis’te faaliyet gösteren İYİDER, Suriye’de gıda temininde zorluk çekenler için 7 ton un topladı. Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirilen un dolu kamyon, Suriyelilere teslim edildi. İYİDER Yönetim Kurulu üyesi Osman Gezgin, savaştan kaçarak Kilis’e gelen Suriyelilere yardım ettiklerini belirterek, “Kilis’te kalan Suriyelilere yönelik olarak 300 kişilik yemek veriyoruz. Gıdadan battaniyeye kadar her türlü ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Soba, kömür, gıda, battaniye, halı yardımı yapıyoruz. 50 haftadır Suriyelilere ulaşıyoruz. Yardımlarımızı daha da attıracağız. Bu hafta içerisinde 100 adet soba dağıttık, 100 soba daha dağıtacağız. Suriyelilerin ihtiyaçlarını tespit ederek, temini yönünde çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Suriyelilerin ülkelerinde savaş nedeniyle bombardıman altında kaldıklarını belirten Gezgin, “Şuanda Suriye’de en önemli olanın un ihtiyacı olduğunu tespit etmemizden sonra 7 ton un temin ederek, Suriyeli kardeşlerimize Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçerek Esselme Sınır Kapısı’nda teslim edeceğiz. ‘Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye’ kampanyasını destekliyoruz. Yardımseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: