İyilik Şampiyonasında Toplanan Oyuncaklar, Suriyeli Çocuklara Dağıtıldı

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'İyilik Şampiyonası'nda toplanan 13 bin 800 oyuncak, ülkelerinden kaçan Suriyeli vatandaşların...

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 'İyilik Şampiyonası'nda toplanan 13 bin 800 oyuncak, ülkelerinden kaçan Suriyeli vatandaşların kaldığı Kilis'te ki konteynır kentte, 40 gönüllü öğrencinin katılımıyla dağıtıldı.

Tuzla Belediyesi'nin Mart 2012 tarihinde başlattığı ve 7 ayrı kategorinin olduğu 'İyilik Şampiyonası'nın "Suriyeli Mülteci Çocuklara Oyuncak Toplama" kategorisinde, bin 457 öğrenci tarafından toplam 13 bin 800 oyuncak toplandı. Oyuncaklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli mültecilere hitap ettiği sırada dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Tuzla'da ki okullardan şampiyonaya katılan binlerce öğrencinin; 182 bin kitap dağıtımı, 10 kişiye katarakt ameliyatı, Afrika'da 3 su kuyusu açılmasının sağlanması, yaşlılara ziyaretler ve serbest iyilik dallarında pek çok faaliyeti gerçekleştirdiği bildirildi. 3 ve 6'şar kişilik ekiplerin oluşmasıyla şampiyonaya katılan öğrenciler, Suriye'de yaşanan vahim duruma da dikkat çekerek oyuncak ve giysi toplama yarışına girdiler.

Hatay ilinin Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2'şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz'da 1'er, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi ve Gaziantep'ın İslahiye ilçesinde 1'er olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1 adet konteynır kentte kalan Suriyeli çocuk mülteciler için kardeşlik ve paylaşma duygusu ile oyuncak toplama kampanyasını hayata geçiren öğrenciler, toplanan oyuncakların dağıtımını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğrencileri sosyal sorumluluk almaya teşvik etme amacıyla İyilik Şampiyonası düzenlediklerini, şampiyonaya katılan öğrencilerin yaptıkları iyilikler ile yarışmanın önüne geçerek Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz