iyiyürek: İlaç bedeli emeklilerden yüzde 1 olarak kesilecek

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, 1 Mart'tan itibaren yüzde 10 olan ilaç...

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, 1 Mart'tan itibaren yüzde 10 olan ilaç bedelinin emeklilerden yüzde 1 olarak kesilecek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Dernek üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan İyiyürek, "Ocak ve Şubat aylarında ilaç ve muayene ücretleri çok kesildi. Bunun nedeni ise 2010 yılının Temmuz ayından bu yana eksik kesilen paralar olup, maalesef SGK'dan kesilen paralardır. Uğraşlarımız neticesinde 1 Mart'tan itibaren yüzde 10 olan ilaç bedeli emeklilerden yüzde 1 olarak kesilecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Belediye otobüslerinin pasosu konusunda da açıklamalarda bulunan İyiyürek, "Girişimlerimize rağmen 60 yaşın Sayıştay'ca kaldırıldığı kanıtlandı. Ancak 65 yaş ve üzeri için Bakanlar Kurulunun kararı doğrultusunda yaptığımız yazışmalardan ve şifahen konuşma isteklerimiz de Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan herhangi bir yanıt almamadık." diye konuştu.

İyiyürek, banka kredi kartları konusunda da kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetlerine başvurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz