İyte Öğrencileri Temizlik Hareketine Katılıyor

Çöpsüz ve temiz bir Türkiye için bir araya gelen aktivistler ülkenin farklı noktalarında oluşturulan gruplarla...

Çöpsüz ve temiz bir Türkiye için bir araya gelen aktivistler ülkenin farklı noktalarında oluşturulan gruplarla Türkiye’yi temizleyecekler.

11 Mayıs 2013 tarihinde yirmiye yakın ilde yapılacak olan ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri tarafından organize edilen temizlik hareketinin İzmir ayağını, İzmir Belediyesi Kent Konseyi ve Gençlik Merkezi düzenliyor. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Öğrenci Toplulukları bu organizasyona destek veriyor.

İzmir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Merkezi ve Doğal Yaşam Çalışma Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen World Cleanup (Dünya Temizliği) İzmir ayağında, Urla İskele’de kıyı temizliği yapıldıktan sonra, kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla Çeşmealtında yürüyüş yapılacak. Gönüllüler, 11 Mayıs’ta 11.00’de Urla İskele’de, temiz bir dünya için buluşacaklar.

Reklam
Reklam

Etkinliği düzenleyen gönüllüler, kimseyi suçlamadan, sadece nasıl durumun düzeltebileceğine odaklanarak ve çözüm üretmek için herkesi etkinliğe ortak olmaya davet ediyor.

2008 yılından bu yana yapılan World Cleanup; etkinlikleriyle, dünyanın her yerinden gönüllü gruplar ve çeşitli kuruluşlar ülkelerinin illegal atık ve çöplerini temizlemek ve de toplumun bu konuda duyarlılığını arttırmayı amaçlıyor. 96 ülke ve 7 milyondan fazla katılımcıdan oluşan, uluslararası bir hareket olan "Haydi yapalım!" (Let’s Do It!) fikri 2008 yılında Estonya’da filizlendi. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek ülkenin her yerindeki 10 bin ton çöplüğü beş saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri bir anda yayıldı ve tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından tekrar edildi. Bugüne kadar toplam 96 ülkede 115 temizlik düzenlendi ve toplam 7 milyon gönüllü etkinliklerde yer aldı.

Katılımcı felsefesi son derece basit ve pratik olan etkinliğin adı ise, "Haydi Yapalım!".

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: