İyte'de Çanakkale Zaferi Kutlaması

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü dolayısıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) tören düzenlendi.

İYTE Atatürkçü Düşünce ve Türkü Toplulukları tarafından hazırlanan tören, Kütüphane Gösteri Merkezi'nde düzenledi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen törene İYTE’li akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlar katıldı.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Ozan Büyük, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İki gün sürecek olan etkinliklerin ilk gününde İYTE Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkü Topluluğu "Madde mi Daha Ağır, Mana mı?" adında bir oratoryo sergiledi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından sahne alan İYTE Türkü Topluluğu birbirinden güzel Çanakkale türküleri seslendirdi. Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerin o günü anlatan anılarını sahneye koydular. Mehmet Akif Ersoy’un anılarından bölümlerin okunduğu tören izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Çanakkale destanını anlatan şiirlerden seçkiler sunulan programın ikinci basamağı yarın Prof. Dr. Kemal Arı’nın vereceği konferansla devam edecek.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Eroğlu’nun topluluklara teşekkür belgesi vermesiyle tören sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: