İyte'de Yönetim, Öğrencilerin Sorunlarını Dinledi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yönetimi, üniversiteye dair genel görüş ve önerilerin değerlendirilmesi amacıyla tüm...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) yönetimi, üniversiteye dair genel görüş ve önerilerin değerlendirilmesi amacıyla tüm öğrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Erdal Saygın Amfisinde bu yıl ikincisi yapılan buluşmaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, yardımcıları, genel sekreter, öğrenci işleri daire başkanı, sağlık kültür ve spor daire başkanı ile İYTE Öğrenci Konseyi katıldı.

Rektör Prof Dr. Güden, programın açılışında geçen seneki buluşmada gündeme gelen konularla ilgili kısa bilgi verdi. Güden, üniversitenin bulunduğu noktadan daha ileriye gitmesinde atılması gereken adımları tespit ederken öğrenci, akademisyen ve kurum personelinin fikirlerini önemsediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda öğrenciler, belediye otobüs seferleri ve saatleri, kampüs çevre düzenlemesi, kampus poliklinik hizmeti, internet erişimi, ders program saatleri, yatay geçiş yapan öğrencilerin derece hak edişleri gibi konular hakkında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini aktardılar.

Düzenlenen bu toplantının bir iletişim kanalı olduğunu belirten Prof. Dr. Güden, öğrencilerin sorunlarını ve önerilerini dinledikten sonra her birini ayrı ayrı cevapladı, sorunların da en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı toplantıda Rektör Güden, “Sizlerin yönetimde söz sahibi olmanızı istiyoruz. Ancak bizim de yapabildiklerimiz, YÖK mevzuatı ve yasalar çerçevesinde sınırlı. Yapabileceğimiz her şeyi de elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Buluşma İYTE Öğrenci Konseyi'nin, kendilerine iletilen diğer sorunlarla ilgili genel bir sunumundan sonra sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz