İyte'deki Kök Hücre Kampanyasına Rektör Güden’den Destek

İzmir Yüksek teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) düzenlenen kök hücre bağışı kampanyası, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden’in...

İzmir Yüksek teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) düzenlenen kök hücre bağışı kampanyası, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden’in kan vermesiyle başladı. Kampanya kapsamında alınan kan örnekleri, Çapa Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası'na gönderilecek.

İYTE Sağlık Merkezinde gönüllü bağışçı formu doldurduktan sonra, bir tüp kan vererek gönüllü kök hücre bağışçısı olabilmek mümkün. Kan örnekleri, Çapa Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası'nda gerekli testler yapıldıktan sonra gönüllü bağışçı olarak kaydedilecek. Böylece kan kanserinin tedavisi ve tekrar nüksetmemesi için ilik nakli bekleyen hastaların, hayatlarına devam etmeleri sağlanabilecek.

Reklam
Reklam

29-30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihleri arasında devam edecek kampanya sayesinde her beş hastadan birine uygun verici bulunamadığı gerçeğine dikkat çekilecek.

Kampanya’nın ilk günü olan bugün İYTE Sağlık Merkezi'nde bir tüp kan vererek kampanyanın startını veren Rektör Prof. Dr. Güden, bu konuda duyarlı olan herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz