İzciler Engel Tanımıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi'nde gönüllü gençlerden oluşan 30 kişilik ekibin...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi'nde gönüllü gençlerden oluşan 30 kişilik ekibin üstlendiği ‘İzcilik Engel Tanımaz’ adlı AB projesinin tanıtım çalışmaları sürüyor.

Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde 3 ay boyunca uygulanacak olan projede engelli öğrencilerle sosyal faaliyetler yapılarak toplumun dikkati çekilecek. Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile de öğrencilere ve ailelere yönelik, aile eğitimleri, folklor, masa tenisi, tiyatro kursları ve engelli öz bakım kursları düzenlenecek. Rehber öğretmenlerin de aralarında bulunduğu lise ve üniversiteli gönüllü gençler, engelli çocuklarla beraber ‘İzcilik Engel Tanımaz’ projesini tanıtan broşürler dağıttı. Avrupa Komisyonunun hibe desteği ile gerçekleştirilen projede ilçe merkezinde 5 ayrı noktada, 3 adet broşür ile bin adet afiş dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Proje koordinatörü Özlem Ergin, "Bu proje sosyal hizmetlerde kalan çocuklarımıza yönelik bir projedir. Bu çocuklarımız hafif zihin yetersizliği olan çocuklardır. Çocuklarımıza izcilik, folklor, masa tenisi ve tiyatro kursları vererek, neler başarabileceklerini göstermek istiyoruz. Şu anda 5 farklı noktada standımız var. Projeyi tanıtan broşürler ve afişlerin dağıtımı yapılıyor. Çocuklarımıza dağıtımı yaptırmak istedik" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: